Alltså … även elände kan föra något gott med sig och ett exempel på det är coronaanpassningen av Korv & Brödfestivalen som blev en Korv & Brödrunda. Helt suveränt upplägg tycker vi på Hornudden. Visst innebar det enormt mycket arbete innan – jämfört med att packa bussen och åka och ställa upp torgståndet vid Gula Industrihuset, men det var så kul. Extra roligt att Stora Ekeby kom till oss och sålde sitt kött och sin chark – och sålde slut innan vi stängde för dagen. Jag ska erkänna att det var lite nervöst med tanke på vädret och eftersom det var ett helt nytt upplägg på evenemanget som gjorde det osäkert gällande antal besökare mm.

Extra skoj var också att Jonas Carnesten från Radio Sörmland sände från Hornudden under fredagsförmiddagen, den 12:e mars, dagen innan rundan och berättade om vad som skulle hända på lördagen. Han intervjuade Mats och mig, pratade med Oskar samt med projektledaren Rocco – som kom för att prova vår nya grillkorv med tomat. Dessutom körde Jonas intervjuer på telefon med  flera andra mathantverkare som också deltog på Korv & Brödrundan . Det var ett flertal av våra besökare som fått nys om Korv & Brödrundan när de lyssnat på Radion. “Annars hade vi inte vetat om det” var det fler som uttryckte till Mats.
Att det blev så lyckat har gett oss en hel del idéer om vad vi kan ändra och lägga till på olika sätt. Ska vi erbjuda korv och bröd även under sommaren? När skulle vi kunna ha en grillkorvkväll med ciderbar? Eller ska det vara Korv & Brödquiz en junikväll? Det är fantasin som sätter gränser brukar man säga, men idags läget finns det en hel del begränsningar att ta hänsyn till – oavsett hur kreativa vi är. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *