Efter att ha sett väderprognosen inför påsken och deppat så överraskade verkligen påskvädret. Kallt i och för sig  – men vilken lycka att solen skiner och värmer lite i alla fall.

Våren är sen så vi har inte lyckats få ihop tillräckligt med nässlor för den traditionella nässelsoppan till helgen högtid  men det löser vi med att internt kalla menyn “höst möter vår”. En soppa med potatis som grund men med grönt som garnering.

På menyn finns under söndag och måndag både fisk, kött och vegetariskt och i caféet har vi en mix av vårt traditionella sortiment och några nykomlingar. Som vanligt testar vi oss fram med lite nyheter under våren för att se vad både du som gäst och vi som ska baka gillar.

Under påsken finns  det också många olika sorters örter i gårdsbutiken – för utplantering eller för att ha i fönstret ett tag till innan utplanteringen.  Än har vi inte fullt sortiment, men de “viktigaste” finns såsom timjan, olika sorters basilika, gräslök, två sorters persilja och salvia. Av dessa är det bara basilikan som är känslig så de övriga kan klarar att vara ute redan nu – men vänj dem försiktigt bara genom att de får vara inomhus de första nätterna.

Vi håller just nu på att bygga om gårdsbutiken för att vi ska få ett mer effektivt och större diskrum. Under renoveringstiden har vi en “provisorisk gårdsbutik” bredvid och du kommer dit genom de stora skjutdörrarna. Tänk på att hålla avstånd och att vänta in så att ni inte är fler än två samtidigt och handlar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *