Det är så mycket som jag skulle vilja berätta ingående om – men under april och maj är det svårt att hinna till datorn. Växtligheten har liksom makten. Ibland när jag går i i växthuset för att bara vattna det nödvändigaste så blir jag fast. “Jag ska bara …”. Ett bord där örterna står för tätt måste ju glesas – det tar ju inte så lång tid. Sen är det några som behöver planteras om i större kruka – det tar heller inte så lång tid. Men oj, jag har ju glömt att så de där fröerna som jag var så glad åt när de kom med posten – det tar ju heller inte så lång tid … Det är så lätt att försvinna in i odlaruppgifterna. Plötsligt så har det gått några timmar och det som skulle ha gjorts är kvar och ofta är det kontorsuppgifterna – de växer ju inte. Eller det gör de kanske – högarna blir större!!

Nu tänker vi inte mer på det!

Vi har haft en helt strålande helg. Det började med att vi blev inkallade för vaccinering. Helt oförberedda blev vi tillfrågade och åkte raskt in och fick våra stick. Det kändes inte alls – men det som kändes efter var glädjen. Rätt coolt faktiskt att känna att vi blev glada. Jag var inte förberedd på det heller och tror att det är första gången i mitt liv som jag känt det efter att ha fått en spruta. Tror inte ens att det kändes så när vi fick massa sprutor inför vår första långresa till varmare länder för många år sen.


Under lördagen hade vi öppet hus för våra ungdomar som deltar i vårt Leaderfinansierade projekt Klara Färdiga Gå. Så kul att få träffa deras föräldrar, att se dem visa runt och berätta vad de gör på Hornudden under veckorna. Under fredagen hade vi dessutom ett möte med vår referensgrupp till projektet och mötets fokus var på finansiering och en övergång av projektet till att bli permanent. Att vi behövs och att vi gör skillnad är det ingen som ifrågasätter ( i alla fall inte så vi hör det …) men någon måste stå för fiolerna för det är många möten, samordning, planering mm som krävs för att vi ska kunna göra skillnad.

Under lördagen var det även arbetsdag för våra andelsmedlemmar i CSA. Ett digert schema var noterat på vita tavlan och efter dagen var vi djupt imponerade över dagsverket. Från att skyffla äppelträdgård till att ympa, skola och plantera – samtidigt som diskussionerna gick varma på alla håll. Jag vet att jag har skrivit det tidigare men det tål att skrivas igen: våra csa:are är vår utökade familj/släkt och nu är det flera som hittar och vet var redskapen står, vad vi menar med “lilla växthuset” och var glassen finns …

Idag, söndag fick vi leverans av sättpotatis och vi levererade tomatplantor till Närke. Vi ympade klart äppelträden, rensade i fleråriga trädgården  och satte flera olika strävsolrosor (det ska bli så spännande att se vad det blir).

I morgon ska vi förbereda för REKO i Skarpnäck som är på tisdag och på onsdag är det Liljeholmen som gäller. Örter, tomatplantor, spenat är huvudprodukterna. I år har vi MÅNGA olika sorters tomatplantor och några nya örter.

Den första maj öppnar upp för säsongen och har öppet lördagar och söndagar (kl. 11-16, lunch kl. 12-15) och innan dess är det mycket som ska fixas. Eller “som vi vill hinna fixa” för oftast hinner vi inte allt vi vill. Om det beror på att vi är långsamma/dåligt organiserade eller att vi vill för mycket ska vara osagt. Men det är bara roliga arbetsuppgifter så det är inte synd om oss. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *