Idag, vårdagjämningen, hade vi arbetsdag med delar av vårt CSA-gäng (de som är andelsmedlemmar och har bokat och betalat sina grönsaker från Hornudden i förväg) med målet att bl.a flytta tomatplantorna till tomatväxthuset från kryddhuset. I planen ingick också att skola purjo, så sallat, plantera vattenkrasse och röja i björkskogen. Ambitiöst, ja visst – men det var en plan och planer brukar ändras utifrån förutsättningarna – men vi hann det mesta mellan mat- och fikarasterna. Det är (faktiskt) lika stort varje år att börja dagen med ett tomt växthus och på eftermiddagen se alla tomatplantorna stå på sin plats och lysa upp växthuset. Skillnaden mellan ett tomt hus och ett grönt växthus är himmelsvid.

De flesta andelsmedlemmar som kom i dag och hjälpte till har varit med under flera vårar och flyttat tomatplantor, hängt snören, fixat vattenslangar mm så det är en tradition och de har koll på vad som behöver göras. Det är ju en del av konceptet Andelsträdgård att dela kunskap och erfarenhet. Idag var det tredje arbetsdagen för Ingrid och Greta och denna gång planterade de vattenkrasse och fyllde brätten. Det är så kul när vi jobbar tillsammans med ett brett åldersspann, från oss om är födda på 1950-talet till de som inte fyllt 10 år än och vi jobbar med samma mål (stundvis i alla fall;): att odla schysst mat.

Samtalen vid fika och lunch är en viktig del av arbetsdagarna och idag fick vi bl.a frågan om hur vi ser på sommaren och pandemins konsekvenser. Vad planerar vi och vad vill vi göra? Vi har en hel del planer (som ju kan ändras) och en är att vi ska ha en “fikaskog” att sitta i under sommaren 2021. Som alla andra goda idéer så kräver det dock en hel del idogt arbete. Röjningen startade vi under vintern men det återstår en hel del innan den är värd ett besök. Under dagen kom vi ett steg närmare målet och nästa steg räknar vi med att ta under kommande vecka – det är i alla fall en plan …

Ps. Det är vår nu och om två veckor är det påsk så vi har öppet igen!
Varmt välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *