Så är det dags igen! Oskar har förberett helgens festival i flera dagar och Mats packar för fullt nu på fredagskvällen inför månaden mars största event. Det är den sjunde Korv & Bröd FESTIVALEN och vi är många som håller tummarna för att det ska bli “rätt” väder. SMHI:s spaningar har ändrats en hel del den senaste veckan. Lördag den 9:e mars kl. 10 drar den igång men köerna brukar inte bli långa före kl. 11 …
Vårt upplägg i år är att vi värmer surkålen – dels är det gott och dels håller korven värmen längre om det blir grått, regnigt och kallt. För surkål blir det som vanligt – vår egen surkål förstås. Det blir även vår egen korv (den med tomat & basilika), pitabröd som vi bakat här på Hornudden och dessutom den rökta chilisåsen och picklad zucchini.

För dig som vill handla produkter så har vi syrat extra mycket kål och den som vi är extra nöjda med är vår Gyllenkål. Oskar hittade ett kul recept i Surtantens senaste bok. Vi följde inte receptet helt utan som vanligt så blev det “på vårt vis” och vi är oerhört nöjda. Både nyttigt och gott med massa ingefära och gurkmeja.

Åk till Stallarholmen och Gula Industrihuset – lys upp mars genom att träffa massa entreprenörer, handla korv och bröd att äta och att lägga i frysen för att bli glad fler gånger i mars. Vi är så glada att denna festival finns, att de som fixar den håller i och att den firar sju år i år. När vi ser listan på deltagare så upptäcker vi varje år nya korv & brödförsäljare som tar sig till Stallarholmen – inte vilken håla som helst!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *