Visst ger den höga och klara luften kraft! Trots att det är kortare dagar så kompenseras det av (att det inte är 36 grader varmt …) färgerna och luften. Vi har nu öppet lördag och söndag så vi har fått lite tid för att hinna ta hand om odlingen och försöka komma ifatt med alla projekt, även de som inte är kopplade till besöksverksamheten. Det var rätt tufft ett tag när det var som varmast eftersom vattningen tog mer tid än vanligt och mycket mognade på snabbare än vi hann skörda och sälja. Hur hade vi gjort om vi inte haft bra fryskapacitet – jag vill inte tänka på det.

– Det räckte med en dag utan el för att bli extra påmind om hur beroende vi är. Så totalt beroende!! Dessbättre har vi ett litet elverk så vi kunde hålla kylan i caféet och sen var vi väldigt försiktiga med att öppna kylarna generellt. Intressant var att flera bland medarbetarna var helt oförstående över att vi var tvungna att vara försiktiga med vattnet. De kopplade inte vattentillgången till elförsörjningen (vattenpumparna drivs med el) så de lärde sig något den dagen också.

September innebär även att vi tar del av gemensamma evenemang såsom Äppelfesten i Ugglans Park den 29_e september.
Vi kör igång våra bruncher igen och först ut är 30:e september – dagen efter äppelfesten i Ugglans park i Strängnäs. I oktober serveras brunch den 14:e oktober- dagen efter Oktobermarknaden i Strängnäs. Du bokar bord här.
– Den 29:e september finns vi alltså i Ugglans park tillsammans med våra kompisar i Bondens egen Marknad. Temat är äpplen/skörd och vår plan är att ta med såväl äppelmust och andra äppelprodukter samt olika sorters äpplen.
Därutöver laddar vi för årets julbord och adventsbruncher och med tanke på hur uppskattat det var förra året så bör du vara ute i god tid att boka om du vill vara säker på att få en stol.

Mycket har hänt under sommaren, vi är redan i gång med att planera säsong 2019 och jag kommer att delge en del så snart det finns ett “tidsfönster” och en del är personaldelen. Vet du någon som vill jobba extra under höst, vinter och vår för att lära sig och sedan jobba hårt under sommaren – skicka dem till mig (karin@hornudden.net) så lovar jag att delge erfarenhet, kunskap, gemenskap och insikt om vad det innebär att driva ett litet företag som är värdedrivet och kombinerar odling med restaurangverksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *