Vi avslutar snart vår 13:e säsong med café och matservering. Det är rätt häftigt att inse hur mycket vi lärt oss under dessa år och när systersonen Henrik kom och hälsade på med sin familj blev det ännu tydligare att det hänt en hel del under dessa år. Henrik hade med sig sin drönare som han både fotade och filmade med. Att se Hornudden “von oben” är riskabelt för när vi gjorde det 2007 såg vi utvecklingspotentialen hos den plats vi älskar. Då drog vi igång projektet “Ordning på torpet” med ekonomiskt stöd från EU och det har varit en resa på många sätt med flertalet utmaningar från att banken inte ville låna ut mer pengar när vi vill bygga ut mer till vattenskadan i restaurangen som hände när vi var på semester för första gången på sju år. Det finns mycket att berätta!

Vad ser du när du tittar på bilden?

Jag gillar att se att det syns att vi bor på en ö (Aspö) eller udde, om du ser till Hornudden – just att du ser att det finns vatten på fler håll. Men precis som för 14 år sedan så ser jag ännu tydligare att Pomologiks byggnation kommer att ligga i centrum och det ger mig signaler om att det är nya tider på gång. Inte revolution men med ett annat perspektiv gällande framtiden. Vi har i år jobbat under temat “tillbaka till framtiden” för det har varit så mycket som vi gjort i år som är sådant som vi även gjorde för 20, 30 och t.o.m 40 år sedan och det är intressant. Det som vi gjorde då – för länge sedan – är aktuellt även nu.

Denna helg (18-19.e september) kom hösten till Hornudden, det har varit både blåsigt och kallt och under lördagen var det så ruggigt ute att vi kunde förstå alla er som inte kom och besökte oss. … Gårdagen var så lugn att vi kunde stänga och vara klara redan kl. 17 och det har nog aldrig hänt förr. Då tog vi på oss stövlarna och alla följde med för att leta svamp. Vi hittade en hel del taggsvamp som vi faktiskt serverat till lunchen i dag och det var extra skoj för det tillhörde det som vi inte trodde var möjligt. Men tydligen var det det.

Nästa helg kör vi säsongsfinal och hoppas på varmare väder och fler besökare. Under söndagen är vi med på eventet Mat & Människor som Fjärdhundraland arrangerar och utöver att vi har lunchserveringen öppen kl. 12-15 så serverar vi en smakprovstallrik (Hornuddens tomat-& färskostpaj med septembersallad) till priset av 40 kr under hela dagen (eller så långt det räcker …). dessutom så är det en frågestund med Mats ”Funderingar efter odlingssäsongen ” Kl. 11.00-11.45. Frågor och funderingar kring olika angrepp, ohyra, missväxt, konstigheter, önskvärda tips mm Frågor kan skickas i förväg till mats@hornudden.net eller bara kom och diskutera vad som hänt dig under odlingssäsongen.

Hoppas att du passar på att besöka oss nu kommande helg för sen dröjer det en månad tills vi har öppet igen. Lördagen den 30:e oktober kl. 11,30-15,30 serverar vi nämligen Vinterlunch och du bokar bord genom att maila boka@hornudden.net och berätta hur dags, hur många ni är och vad ni vill ha till varmrätt – grönsak, fisk eller kött!//Karin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *