Det är rätt coolt att skriva att vi just genomfört vårt 27:e hemkunskapsläger. Tjugosju läger … Vilket innebär att ca 27 gånger 13 (i genomsnitt) =351 elever varit på Hornudden och lärt sig om hållbar kost, haft möjlighet att bada isvak (eller vinterbada om det inte var is) och lagat omelett.

I denna grupp pratade vi om att hemkunskap är det minsta ämnet och det var intressant att höra hur eleverna såg på det. Härligt för mig att de hade samma åsikt som jag: att det är helt vansinnigt – det ämne som man har störst nytta av. “Till och med idrott har vi fler timmar av” var en kommentar.

Under denna vecka var hemkunskapsmagister Niklas med under större tiden vilket gjorde att vi var en lärare till som kunde stötta när eleverna jobbar med Kostkoll och gör sin matplan för tre dagar. Kul för oss också att lära känna Niklas lite mer och för honom att vara en del av vårt läger såväl med isvaksbad, bilektionen samt se filmen om köttproduktion. Nu hoppas vi att han ska kunna vara med i november igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *