Så är det dags igen: att önska Gott Nytt År och God Jul. Det känns inte så länge sedan sist. Däremot är det länge sedan vi startade vårt livsprojekt med gårdsbutik, café och restaurang. Det är faktiskt snart 10 år sedan vi öppnade café och butik i juni 2009. Helt otroligt! Så mycket som har hänt, så många härliga möten både över “disk” med gäster och “bakom” med personal, volontärer, praktikanter och leverantörer. Helt otroligt! Vi har lärt oss oerhört mycket och det vi brukar prata om: “utveckling” i alla möjliga sammanhang har verkligen skett.

Årets julbild är faktiskt 10 år. Vi gjorde Pepparkakshornudden julen 2008, alltså innan vi hade restaurang och café, mao när vi hade mer fritid … Det var mest Evelina och Mats som gjorde ritningen och satte ihop. Om jag minns rätt så värmde jag sockret till monteringen och fick vara med och dekorera när de började tröttna eftersom det projektet också tog längre tid än vi trott … På bilden ser du Hornudden som det såg ut 2008.

Vi har flera år sagt att vi ska göra om det – göra ett pepparkakslandskap som Hornudden ser ut nu – men det har hittills slutat med att vi inser att tiden inte finns. Vi har heller inte haft en naturlig plats att ha det på för om vi gör något liknande så vill vi ju att många ska få se det. Inte som då, när det tog upp ett helt rum i vårt dåvarande hus och vi bjöd in släkten att hjälpa oss att äta upp det i dagarna runt tjugondag Knut.

Som du säkert gissat så laddar vi för ett jubileumsår. Vad som kommer att hända återkommer vi till, men fira ska vi göra på många sätt och jag hoppas att du vill vara en del av det firandet också. Nu tar vi jul och nyår först: Ha en riktigt god julhelg och starta 2019 med minst en kul fest – det tänker vi göra!

Team Julbord 2018 & 2019 (hoppas vi;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *