Ops, jag hade lovat en krönika/resumé på annat håll, men tiden bara rinner iväg och vi har så mycket som vi vill hinna innan det inte går att hinna …En krönika kräver sin kvinna/man om den ska leva upp till namnet. Enklast brukar vara att använda bilder som berättar vad som hände. Kronologiskt! Men hur skoj är det? Jag gör som vanligt – som jag vill!!

En av de roligaste grejerna vi gjorde var att vi hade Strange BrewBeer här på gästspel. Så härligt på många sätt. Vi hade fler arbetskamrater, vi klarade att ha öppet under kvällar och vi träffade gäster som vanligtvis inte brukar besöka oss. Massa winwin.

Ett annat event var när Brownies kom och spelade i slutet av augusti. Inte bästa tiden så vi har redan nu börjat diskutera om när de ska komma i år. Vi hade ju faktiskt pratat om det i flera år innan det blev av. Till dig som inte kunde komma eller valde bort det pågrund av vädret (det var lite kyligt på kvällen) är ett tips att prioritera så att du kan komma i år när de är här igen.
Det går ju inte att bedöma vad som är bäst när jag har förmånen att ha så många “bäst” för så kommer det att bli “bästaste” och “alla bästaste” och då kommer språkpoliserna att få krupp. Mao är alla jag visar på här just “BÄST”. Våra CSA:are, våra andelsmedlemmar är absolut bäst! Vet inte hur vi skulle klarat oss utan dem i år. Dels att vi fick förtroendet att odla deras grönsaker men även att flera av dem kom och hjälpte oss i odlingen, hjälper oss med hemsida, dator mm. Guld värt flera gånger om.

Bäst är även våra praktikanter och volontärer som bidragit på flera sätt. Det handlar inte bara om fler händer och munnar utan det är fler hjärnor och hjärtan som är grejen. Året 2018 gav kraft och värme i olika skepnader.

Så kul också att kommunen är sedan 2018 med som andelsmedlem. Flera av de offentliga köken i Strängnäs får grönsaker från Hornudden varje vecka under säsong. Vi träffar kockarna, en del av dem kom ut och plockade potatis bl.a och nu planerar vi för fler projekt under 2019. Bästa!!

Odlingen då? Vi är helt överens om att vi aldrig under vår tid som tomatodlare (sen 1990) haft så bra kvalitet på alla tomater. Inget svinn. Inget mögel och just inga angrepp. Även om värmen var jobbig tidvis så fanns det definitivt fördelar. En sådan tomatsommar kan vi inte räkna med att få igen.

Dessutom har vi haft skoj. Så många skratt under fikaraster och alla dessa härliga möten med gäster och kunder. Utbyte av erfarenheter, kunskap och allt beröm vi fått. Beröm som gör att vi sträcker på oss och tycker att det ska bli så rackarns skoj att öppna upp för brunch, lunch, middag, event och sen julmaten om nästan ett år. VI ses väl?

SONY DSC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *