I morgon är det julafton – igen! Det känns inte så länge sedan men samtidigt länge sen med tanke på allt som hänt i världen och hos oss på Hornudden under 2022.

Nu har vi  stängt ner restaurangen efter några julbord och Adventsluncher, Oskar har långledigt och vi har delar av familjen på plats inför firandet. Vi ser fram emot att äta och dricka gott, se film, spela spel tillsammans och även att försöka få in några promenader. När det gäller just promenader så är det en utmaning under julfirandet. Ambitionen finns, men samtidigt önskan om att ta det lugnt och om vi avsätter tid till promenader så blir det stressigt med att fixa maten etc. eftersom det emellanåt finns en plan om gemensamma kvällsaktiviteter.

“Gå ni, jag fixar maten så att den är klar när ni är tillbaka”

En ganska vanlig kommentar från den äldsta i vårt julgäng. Hon som dessutom tycker att det är skoj att laga mat och fixa fika så det är ingen uppoffring. Samtidigt som det finns insikt om att frisk luft och promenad gör att sömnen blir bättre och det är bra på många andra sätt. Dessa val …

Vi vet redan nu att det inte blir några isaktiviteter under julhelgen eftersom isen är för osäker men vi hoppas på lite mer snö så att de minsta i alla fall kan åka lite pulka i “lagårdsbacken” och bygga någon snölykta.

Vi önskar dig och de dina en härlig jul på alla sätt!
Karin & Mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *