På lördag kör vi årets sista adventslunch och det är extra festligt av flera skäl varav ett är att en av de alkoholfria drycker som vi erbjuder i restaurangen också serverades vid Nobelfesten den 10:e december, Hantverkscider, från Pomologik som är en av de mest sålda dryckerna i vår gårdsrestaurang.

Desserten på Nobelfesten 2022

Dessert: Bakad cheesecake och plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger, havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära.
Dryck: 2021 Brännland Iscider, Västerbotten, Sweden
Alkoholfri dryck: 2021 Pomologik Hantverkscider, alkoholfri

Att Nyhetsmorgon (1,43 in i programmet) på morgonen samma dag dessutom rekommenderade Hopple som alkoholfritt alternativ till champagne gjorde ju inte saken sämre – kloka val, tycker jag förstås eftersom vi gör detsamma. Vi har länge stuckit ut hakan och hävdat att vi har bästa alkoholfria alternativen så det känns mer än finfint att även de ansvariga för Nobelfesten gör samma val.

Det blir också vår sista Årstidslunch för 2022. Årtidsluncher som vi startade lite på test under oktober förra året och sedan fortsatte med under hela 2022 och som vi kommer att köra vidare på även under kommande år. Våra gäster visar stor uppskattning för konceptet med en lunch som är anpassad efter årstiderna och där du kan välja om du vill äta tre eller två rätter. Mats, som är den som jobbar mest i restaurangen så här års trivs så bra med att få lite längre tid med varje gäst och att hinna prata med alla.

 “Det har varit svårt att hinna med mötet med gästen på det sätt som jag önskat tidigare, men nu finns större möjligheter till det viktiga samtalet.” säger Mats.

Den första Vintermåltiden under nästa år är den 28:e januari och det är min födelsedag så jag har fått eget ansvar att sätta menyn. Det är inte så ovanligt, men det är första gången som jag sätter en meny helt utifrån mina egna preferenser.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *