Omställning pågår alltså och vi började denna vecka med att ta emot ett gäng “Culinary Craftare” som genomförde sin andra dag på gymnasiet genom att åka till olika företag inom mat- och besöksnäringen i Strängnäs. De kom till oss först och fick fika på nybakade kaffebröd (recept kommer …), vi pratade miljö, varför man väljer att utbilda sig till kock och hur många olika sorters tomater det finns. Sen visade Mats runt i odlingen och de fortsatte till Äleby för att möta Patrik. Därefter blev det lunch på Gripsholms värdshus. Ett intresserat gäng och vi hoppas att vi får möta dem igen.
Henrik Wester är fotografen.

Efter det åkte Mats också tlll Gripsholms Värdshus för att träffa tursimansvariga från nästan alla regioner i Sverige. Regionala Nätverket Turisms syfte är att “bidra till den svenska turismens långsiktiga utveckling utifrån ett regionalt perspektiv och är en arena för förtroendevalda och tjänstepersoner från regionala turismorganisationer att träffas och utbyta regionala erfarenheter inom turism.” Mao ett viktigt möte så vi kände oss verkligen hedrade att vi både fick fixa presenter till deltagarna och presentera vår verksamhet för gänget som kommit till Mariefred.

Nästa uppgift blev att fixa microgrönt till Axel från Bruksrestaurangen i Hälleforsnäs. Det är alltid skoj att prata med Axel när han kommer förbi och köper grönsaker eller must. Just nu står en lunch på Bruksrestaruangen högt upp på vår utflyktslista så under september borde vi kunna få till en resa till mina barndomstrakter.

När det sen började mörkna var det dags att börja plocka ihop grönsaker till kommunens CSA-lådor och i dagens låda var nog Tromboncinon den som fick mest uppmärksamhet.

Men i dag har vi i stort sett bara skördat. Tom plockade humlekottar, Aurelio plockade vindruvor, jag plockade björnbär och bönor. Det är verkligen skördetid nu – det både känns i ryggen och syns i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *