Måndagskväll och vi förbereder för ett sällskap på tio personer som skall prova cider och äta fyrarättersmiddag. Det känns som om jag tjatar om hur mycket vi uppskattar att få fixa fest, möten, utbildningar och konferenser – men jag vet av erfarenhet hur svårt det är att nå ut med information så jag fortsätter att “tjata”. Vi har alltid gillat att fixa fest och arrangemang och det har inte blivit mindre nu när vi har större möjligheter och erfarenhet.

I restaurangen kan vi duka för max 30 personer när det är middag eller lunch, men sen beror det ju på vilken sorts aktivitet som är inplanerad. För två veckor sedan genomfördes en kurs i mjölksyrning under en dag och den gruppen var tolv personer vilket var perfekt med tanke på upplägget när de skulle sitta i cirkel när de pratar och även köra Pro Action Café som behöver flera små bord att sitta och diskutera runt. Själva mjölksyrningen jobbade gruppen med nere i vårt sommarkök. Det mesta går att lösa om man vill och har lite framförhållning.

I kväll är aktiviteten ciderprovning med Pomologik och det kan även du boka om du har framförhållning för grabbarna är rätt fullbokade. Faktum är att du kan faktiskt boka såväl ciderprovning med Johan, kombinerat med aktiv matlagning med Oskar och övernattning i Sjöstugan som har bastu. Perfekt för tjejgänget, grabbgänget eller för familjen med vuxna barn. Sjöstugan har sex bäddar (en bäddsoffa och fyra sängar) och är har ett utrustat kök med diskmaskin och braskamin. Den ligger precis vid sjökanten så löpturen från bastun är försumbar …

För flera veckor sedan hade vi ett företag här som startade med en utomhusaktivitet tillsammans och sen kom in i köket till Oskar för att laga delar av kvällens måltid. Därefter kunde de sitta ner eftersom Mats och Oskar fixade servicen under resten av kvällen.

I helgen körde vi i personalen en adventsbakdag och det kan vi erbjuda även dig och ditt gäng – vi hinner nog inte i år, men tänk på det till nästa år. I vårt kök finns många bänkar, kavlar och pärmarna med en hel del coola recept!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *