Vissa upplevelser ger ett tydligt “Aha!”. Jag hade en sån idag när jag åt årets första äppelmuffins. Vi har ju hur mycket gott som helst i caféet, från kanelbullar till raw food, en hel del bakat utan gluten och annat med massor av gluten. En av mina favoriter är cheesecaken, den är bakad utan gluten och inte så söt. Chokladbasilikan med grädde och bär kan man äta året runt – bara med olika bär till.

MEN! Att idag sätta tänderna i den först äppelmuffinsen var en riktig höjdare. Det var mer än smaken av kanel, äpple och kokos. Det var även sensommar, tillsammans, blå himmel, klar luft, kanske svamppromenad och längtan efter en till …
Receptet vi har som inspiration har du här. Det är ett riktigt bra recept och utan mejeri dessutom. Vi har även bakat dem med kikärtspad istället för ägg (3 msk spad för varje ägg) och det blev helt OK om du gräddade dem lite längre än receptet säger. Följer du instruktionerna i receptet så blir det bra. Just ja, vi har i lite kokos också eftersom vi gillar kokos och det blir extra saftiga.
Så passa på och gå ut och plocka några äpplen (eller köp några svenska i butiken, på torget, på REKO), baka muffins och överraska någon! Livet är gott men ibland får vi hjälpa till lite för att de ska bli supergott;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *