Denna vecka är en “mellanvecka” för oss. Vi inrättar nuförtiden verksamheten efter vårt Andelsjordbruk/vår Andelsträdgård. Det är utifrån våra andelsmedlemmars önskningar som vi planerar grödval och tid för sådd. Årets sista vårlåda lämnades ut i förra veckan och i nästa vecka börjar vi med det vi kallar “säsongslådan” eller “originallådan” och det innebär att denna vecka ska vi inte köra ut nyskördade grönsaker till våra CSA:are. Lite olycklig timing för just denna vecka kunde vi skörda en hel del gurka, men i år kan vi ju skylla det mesta på Covid 19 så det är säkert därför som gurkan kom i gång lite senare än vi önskat …
En “mellanvecka” är faktiskt guld värd för vi hinner lite annat som behövs för att det ska finnas något att skörda. Vi planterade lök i går och jobbade vidare med att plantera ut tomaterna i det stora växthuset. I dag fortsatte arbetet med tomatplantorna och på eftermiddagen planterade vi ut mer lök samt både kålrabbi och kålrot.
Skörden är alltså i gång och utöver gurkan så har vi skördat superfin härlig vitlök i flera veckor och i dag plockade jag den första lådan med körsbärstomater. Ja, den blev inte full utan bara drygt halv, men det var en härlig känsla.

I morgon, onsdag, planerar vi att fortsätta planteringen och då är det majs, gurka, kronärtskockor och squash som står på tur. Utöver skörd och plantering är det en hel del rensning som behövs kontinuerligt. Tack vare ett gäng av våra CSA:are så har äppelträden blivit av med det ogräs om är närmast stammarna – guld värt för oss att få den hjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *