En vecka när vi fick ta del av så många arrangemang, vissa som vi själva höll i men även andra där vi var inbjudna. Det är inte vanligt för oss. Vanligtvis är vi mest här ute på vår udde och försöker hinna med så mycket vi kan och så här års gäller det att dels jobba ifatt det vi inte hunnit under sommaren (och det är en hel del) dels skörda men även planera framåt.

På onsdagen fick vi besök från Strängnäs vänort Loiborsoit i Tanzania. Det var kommunens barnombudsman Helena Edvinsson som kom med två lärare för att prata odling med Mats och fokus var på på bevattning och näringstillförsel. Att urin är bakteriefri och suverän som gödning var helt nytt för dessa skolträdgårdslärare, det som vi här kallar guldvatten hade våra besökare inte hört talas om.

Senare på eftermiddagen åkte Oskar till Sparbanken Rekarne invigning av nya lokalen och levererade Tynnelsörutor till gästerna som strömmande in. Så skoj när vår ”Ruta” får vara med när det ska firas något i Strängnäs – mera sånt!

Under torsdagen kom DV-Himmel & Pannkaka från Väsby till oss på studiebesök igen. Vi samarbetar sedan några år med dem både vad gäller grönsaksleveranser, utbildning av kockar och deltagarna i daglig verksamhet. Uppgiften denna gång var att skörda det som de var här i våras och sådde, satte och planterade. Vilket också gjordes med bravur. Det fanns deltagare som funderade på att inte kliva in i bussen och följa med hem till Väsby. En händelserik dag som satte färg på tillvaron och gav både tankar och roliga minnen att prata om långt efter besöket på Hornudden.

På fredagen fick vi ansvaret för att förberedelse och seren minnesstund i restaurangen här på Hornudden med smörgåsar och Tynnelsörutan (förstås). Vädret var perfekt så flera av gästerna valde att sitta ute på balkongen. Vi får plats med 40 sittande gäster men då måste man just vara sittande, det finns inget utrymme för mingel. Sommartid har vi vårt stora tält som rymmer fler än 100 personer men den kallare årstiden är platsen begränsad.

När det var lördagskväll var det dags att servera en trerätters till en överraskningsmiddag för en nybliven 70-åring. Hon blev verkligen överraskad för det fanns inte på kartan för henne att de skulle åka ut till Hornudden. Gissningsvis visste hon inte att man kan boka oss för födelsedagsfest även om sällskapet är färre än 20. Så kul att vi fick duka fint och laga mat, fixa härlig dryckespaket till familjefesten med tre generationer. Mera sånt!!

Söndag och det blev till att kliva upp tidigt och baka bröd som vi tog med oss till Mickelsmässmarknaden i Örsundsbro. En stor välorganiserad marknad med många knallar, food court och scenuppträdanden. Vårt sortiment skilde sig ”lite” mot de flesta, men eftersom vår plats var vid Skogsbackens ost så kände vi oss som hemma.

Roligast var nog när två av våra stammisar kom springande kl. 16,45 (marknaden stänger kl. 17) och sa ”Vi hann”! För de hade på vägen hem från en utflykt i Uppsala kollat in på kartan som finns på marknadens hemsidan var vi stod och kom för att köpa två kilo tomater. Tomater var annars inte det vi sålde mest av …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *