Idag hade vi årets första arbetsdag för våra CSA:are. När vi senast träffades, i november, framkom att det fanns önskningar om fler arbetsdagar och det var inget som Mats och jag argumenterade emot precis. Snacka om win win!

Hur ser en arbetsdag ut här på Hornudden? Svaret är det vanliga: “Det beror på“. I slutet av januari kan det vara en hel del städning, för vi hinner sällan allt innan julledigheten, och i år var det faktiskt också en del kvar att göra i tomathuset. Det senare är inte vanligt, men i år blev det så och det är ingen grej för vi har lärt oss att det mesta löser sig. Förr eller senare!
Vi var ett gäng på sju som möttes upp på förmiddagen och började med att fika och prata ihop oss för alla kände inte varandra när vi startade dagen. I dag fick vi ett spännande tips på en kund som flera av dem tyckte skulle passa oss. “Det är en väldigt bra butik, men vi saknar en grönsakshörna. Där skulle ni passa in …” Typ så lät det och vi ska ta vara på tipset och höra av oss. För så funkar det: ibland frågar vi och andra gånger får vi tips. Våra CSA:are är en del av verksamheten på mer än ett sätt.

På eftermiddagen sådde vi de första örterna och mikrogrönt för i år, så nu är vi i gång. Det är tidigt och det känns verkligen inspirerande och roligt att vi kunde göra första sådden tillsammans. Starta våren liksom.

När vi åt lunchen passade vi också på att smaka våra piennolotomater, vintertomater som vi odlade i somras och som hängt sen i höstas och väntat på att vi ska äta dem. Det var en väldigt angenäm upplevelse, för jag ska erkänna att jag var lite tveksam. Kan tomater som hängt i en klunga i flera månader smaka gott? Min tanke var att “de duger nog i alla fall till att göra sås på”. Ibland blir jag glad när jag har fel … Så nu vet vi vilken piennolosort vi ska odla i år eftersom Gul Vesuvio var allas favorit.

Ja och sen avslutade vi med att fika, förstås, och diskutera mobiltelefonanvändande, solceller, diesel, kväveoxid och mycket annat som jag inte kan berätta här;).

Och nu kommer marknadsföringen: Om du också vill vara en av våra CSA:are: Gör först testet och om svaret på det blir att det passar dig så är nästa steg att läsa här och välja vilken eller vilka lådor som du/ni vill ha. KOM IHÅG: att vara med på arbetsdagarna är frivilligt. Det ska vara lustfyllt att vara en av våra CSA:are – det är grundregeln – och vi gillar olika saker så vi har några träffar när vi bara fikar och äter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *