Att vara andelsägare innebär mer än att betala sina lådor och sen vänta på att få hämta upp den första med nyskördade & ekologiska grönsaker. Verkligen “good enough”, men det är bara en del av “paketet”. Många av våra andelsmedlemmar som varit med ett tag pratar ofta om att de ändrat sitt sätt att laga maten. Att utgå från innehållet i lådan – som att ha sin odling/sitt skafferi att äta ur, men också att man hittar nya maträtter som blir favoriter.

En viktig del är också möjligheten att vara med i odlandet. Det är helt frivilligt för det ska vara lustfullt att jobba med “sina grönsaker”. Filippa och Cornelia som rensade vitlöken idag uttryckte sin tillfredsställelse när de lämnade växthusen och kunde se vilken skillnad deras timmar med böjda ryggar gjorde. Idag var alltså årets första arbetsdag för CSA-gänget och vi hade fler olika “staioner”. Utöver att rensa så vändes jorden i tomathuset och huset förbereddes för planteringen som ska ske om ett par veckor. Helena som just gått en beskärningsutbildning gav sig på vårt största åkeröträd och Mats tog med sig Robin och David för att fixa ett par trådar till för björnbären:

Fast ska vi vara helt ärliga så är fika och matstunderna riktiga höjdpunkter. Inte bara för att alla som regel är hungriga utan för att vi då kan berätta, diskutera och fråga. Jag kan inte påstå att det bara är odling vi dryftar för det kan vara allt från barnafödslar till hemligheter. Kul har vi och gemenskapen är viktig för oss vilket jag tidigare benämnt den “utökade familjen/släkten”. Du vet de som kommer när du “sitter i skiten” och behöver snabb hjälp eller som du vet alltid kommer och hugger i när det är en speciell uppgift som ska genomföras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *