Förra året när det var Cidermässa på Sprithistoriska så var jag verkligen avundsjuk på sonen Johan som åkte dit som utställare. “Nästa år vill jag följa med” sa jag, men trodde nog inte riktigt på det. I år kunde vi ta del av den, så vi fyllde bilen och gjorde en utflykt till storstan. Det kändes riktigt “coolt” att lämna Hornudden en söndag i september för ett “studiebesök i verkligheten” som vi brukar kalla det när vi hämtar inspiration.

Vi kände igen flera av utställarna/ciderproducenterna så det var extra spännande att testa deras produkter. Några som har lång erfarenhet och har fått många priser och andra som är rena rookies. Riktig Cider fanns på plats och det är dem vi köper in flera produkter från. De var även med som arrangörer för mässan och de samarbetar med Johan på flera sätt. De kan cider och har många spännande produkter – en som vi inspirerades mycket av idag.

En trevlig liten mässa med lagom många utställare så att vi hann och klarade att prova det mesta och prata med de flesta. För dig som inte visste om mässan och är intresserad av cider/ciderproduktion så är det snart dags för nästa evenemang: den 5 oktober på Södermalm (i Stockholm) och denna gång ingår mat i erbjudandet. Läs mer här!
En söndag i stan – helt klart skoj för oss lantisare som hade storstadsborna Cristian, Gunnar och Luise som sällskap och passade på att köpa bröd på Rosendals trädgård och fika på Lundbergs konditori (som Robbans bästa marknadsfört så bra).

En annorlunda dag med många intryck som resulterade i tre glada som for hem till Hornudden och två som åkte för att titta på boende åt Cristian. Helt klart ett upplägg som vi skulle kunna göra om igen. Men innan dess ska vi sätta några nya projekt i sjön;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *