Så är sommarsäsongen med café och gårdsbutik över. Det känns lite tomt samtidigt som andra möjligheter öppnar sig när vi inte är upplåsta tre av sju dagar i veckan. Denna första veckan med andra rutiner startade vi med att ta emot personal från Måltidsservice i Strängnäs. De som sedan juni tagit emot grönsaker från oss varje vecka fick i dag plocka “sina egna grönsaker” och packa sina lådor. En viss valfrihet införde vi denna unika dag;) En mycket uppskattad aktivitet som vi alla skulle vilja göra varje vecka. Så skoj att möta en grupp som är så positiv och frågvis. Sånt ger oss kraft!

I morgon och på onsdag har vi en liten konferens inbokad. Ett gäng som har sin konferens i ett växthus eller i restaurangen beroende av om de behöver använda projektorn eller inte. Fika och luncher är inbokade.

På fredag har vi en leverans av en catering till ett kalas i Mariefred. En buffé med mycket grönt som kompletteras med vår tomat-och basilikakorv och rökt lax. Tomat- och färskost, pesto och nybakat bröd är andra delar av buffén.

Under lördag och söndag är Musteriet öppet mellan kl. 12 och 15. Det är bara att komma – du behöver inte boka och heller inte stå i lång kö. Här är det glasflaskor som gäller och när du lämnar dina egna äpplen för must så kostar varje 33 cl. flaska 12 kr. Dessutom finns vissa av våra cider att köpa i “musttältet”.

Nästa helg, den 29:e och 30:e september är det full fart igen. På lördagen hittar du oss i Ugglans Park tillsammans med våra vänner i Bondens Egen Marknad. Årets skördefestival och vi tar med Muurikkan och brassar “Dagens skörd” med tillbehör. Ett tillfälle att ta vara på!

På söndagen har vi höstens första brunch. Skörd är temat även då – vi lagar av det vi skördat och fyller på med råvaror från vår kollegor i regionen. Pris: 350 kr för vuxna. Boka bord här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *