Nu närmar sig tidernas största event på Hornudden, som vi har längtat sen början av 2022. Nja, lite längre för planerna var redan i gång innan julen. Vädret ser ut att stå oss bi och det ska blir varmt och soligt så det är nog skugga som kommer att behövas i stället för regnskydd. Att samla ciderproducenter från Norden är så stort och att det skulle bli en av ringarna på vattnet efter att Johan köpte Stallarholmens muster 2016 fanns inte på kartan – inte min i alla fall … Johan och jag har och har alltid haft olika kartor även om vi ofta lever i samma verklighet.

den här sidan har du (nästan) all info du behöver för att planera din dag den 2:a juli. Vad som kommer att tillkomma är att vi erbjuder en trerätters måltid på kvällskvisten med start kl. 19. Under rubriken “Smaka på Hornudden och Pomologik” har vi satt ihop en sommarmeny som vi tycker symboliserar oss på Hornudden när det gäller mat och dryck. Du som läser detta idag (26/6) får förhandsinfo för än ligger inte den informationen på NCCF:s sida: Pris: 480 kr för maten och 270 kr för dryckespaket med alkohol och 180 för dryckespaket utan alkohol.

Det blir vår favorit Panzanella till förrätt, en variant på lammsmäckor(det är inte det recept som vi kör) till varmrätt och glass med bär och annat gott till dessert. Lammsmäckor införde Daniel Cederlund när han 2014 var kock i köket och jobbade tillsammans med Amy. Det är ju väldigt länge sen, men vi har fortsatt göra dem och vi har faktiskt inte ändrat något från Dannes recept. Det var fördelen när vi hade sommarkockar att det alltid var något nytt som vi lärde oss. Nu lär vi givetvis nytt hela tiden, men vi får jobba för det själva …

Åter till festivalen: Maria Printz kommer och gör sina suveräna crêpes och Marih och Ramon från Skogsbackens ost kommer med sin enastående ost som de erbjuder på brickor med marmelad. Vi kommer att (utöver middagen) servera pitabröd med olika fyllningar och Oskar har laddat flera månader för att få göra Pulled Pork av grisarna från Onsberga och blanda upp med olika Hornuddsprodukter.

Ciderutställare är tex. Brännlands cider , Eskilstuna ölkultur, Köpings musteri, Humlegårdens Ekolager och Alde m.a.o ett tillfälle som du bör ta vara på. Aldrig tidigare har vi haft festival här och dessutom med Nordens bästa ciderproducenter.

Köp biljett här!  Mats och jag kommer att finnas på plats hela dagen – från klockan 11 till sent och det vore skoj att se dig här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *