Alltså “helt otroligt” vilken härlig festival det blev – på alla sätt. Under veckan var vi rejält oroliga och förberedde oss för regn och rusk efter att vi bara sett värme och sol framför oss. På fredagen såg vi dock att chansen för toppenväder fanns – och vi fick det. Okej, om det varit lite mindre vind hade jag kunnat skriva att vädret var “perfekt”, men med tanke på vad SMHI hotade med bara några dagar innan så blev det så nära perfekt det kunde bli.

Under vårt stora tält samsades utställarna i en ring och besökare kunde i lugn och ro knalla runt dem, köpa smakprover, prata ciderproduktion och lära sig massor. Med härlig musiken i högtalarna och bästa Ebba vid hennes egen provsmakningsstation med alkoholfritt hade hon den längsta kön – hela passet (kl. 11-16). “Alla” ville smaka den alkoholfria cidern – också!

Det gick till så att när du visat din biljett och blivit insläppt kunde du gå till antingen gårdsbutiken eller beställningskassan och köpa “dryckeskuponger”, dvs kapsyler, och med dessa som “valuta” kunde du sen köpa smakprover hos utställarna. Ett väl fungerande system som ofta används vid dryckesfestivaler.

En viktig del av festivalen var att vi bokat upp Havsörnen som transporterade besökare från Strängnäs till Hornudden och det gick även bussar från Strängnäs. Det var mycket uppskattat av alla som passade på att åka båt till Hornudden en julidag. Under veckan fick jag ett samtal av en man som bestämt sa att “Jag vill åka med båten till Hornudden men känner mig osäker på att beställa och betala på nätet”. Det löste vi, så biljetterna kom dit de skulle i god tid och de kom med båten, minglade runt och satt sen i solen och njöt av Maria Printz crepes. En minnesvärd utflykt om jag uppfattade rätt.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *