Vi kommer alltid att minnas “Säsong 2020”, Covid19-sommaren, för det var sommaren när många nya gäster upptäckte vad vi har att erbjuda. Dessutom blev det sommaren när vi fick mer skydd mot regn och utökade aktiviteter under tak. Med en “utomhusgårdsbutik”, tak över balkongen och presenning över pergolan har vi kunnat erbjuda många plats utomhus och med skydd mot regn.
Minnesvärda dagar när vi sett släktingar träffas hos oss efter en lång väntan och längtan. Många glada och varma blickar när mormor och farfar äntligen kunde sitta på andra sidan bordet i vår trädgård och titta på barnbarn och barn. Vi är så glada att fick vara en viktig mötesplats för många i Mälardalen och i vissa fall de med ännu längre resväg.
Men vi kommer också att minnas stressen inför premiärdagarna, “Hur ska vi hinna med att torka alla bord när det fullt, sprita allt och påminna alla”, hur Mats skrev påminnelser, klistrade avståndsmarkeringar, fixad sprit åt alla och satte upp plastskydden för att skydda gäster och personal.

Dessutom oron över att inga gäster skulle våga sig ut till oss. “Tänk om det är vårt sista år” och “Vad kan vi göra och hur ska vi göra om gästerna stannar hemma eller åker ut i skogen och träffas i stället“. Men vi behövde inte oroa oss, ni kom, ni fikade, ni åt och ni tog del av vår miljö och det vi lagar och bakar “with love“. Ett av våra mål i år var att du som gäst ska känna dig trygg på Hornudden och vi upplever att vi lyckades rätt bra eftersom många har kommit många gånger och haft med sig olika kompisar och släktingar.

Vi levde också hela sommaren med en stor oro över att någon av oss i personalen skulle bli sjuk för det hade ställt allt på ända eftersom vi är så få och beroende av att alla finns på plats. Ingen av oss fyra på bilden högst upp har någon ersättare att sätta in. Men även här gläds vi åt att vi höll oss friska under hela säsongen – inte minsta snorande eller hostande. Helt otroligt!! Lite slitna emellanåt när det blivit många långa dagar i följd, men skratten och skämten har hållit oss i gång. Malin och Oskar har varit med hela säsongen från maj och september ut – det är en bedrift! På många sätt! Vi har tillsammans anpassat verksamheten så att vi klarar av lunchserveringen på en liten personalskara, men givetvis har vi önskat att vi varit fler vissa dagar och saknat den som varit på Gotland eller i Abisko;)

Jag saknar ord för den tacksamhet som jag känner. Oerhörd tacksamhet över att få jobba med Malin, Oskar och Klara (som reste hem för några veckor sedan) i köket men också alla sommarjobbare som gjort strålande insatser på olika håll och även superglad över de CSA:are/vänner som ställt upp under året samt grannar som gjort viktiga insatser när vi behövt extra hjälp. Utan er vore Hornudden inte ett besöksmål att räkna med längre. Tacksam över alla uppskattande ord från glada besökare! Om ni visste hur uppskattning ger oss alla energi – utan positiva och härliga omdömen på olika sätt skulle det inte vara lika roligt att driva Hornudden.

Nu blir det “slow work” för ett tag. Vi måste hämta andan och komma ifatt med livet utanför servicen under helgerna. Men självklart har vi projekt på gång – stora och små. Vissa kommer du inte att se spår av men andra kommer att påverka stort. Vi har fått frågan om julbord … Där har vi inte bestämt oss än – den enda vi bestämt är att vi inte ska bestämma något de närmaste två veckorna. Kram på dig!

PS. Att vi är två tillsammans som jobbar på med vårt gemensamma projekt Hornudden är en väldigt viktig faktor – men kärleksförklaringar hör hemma någon annanstans;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *