Nu kan du köpa din biljett till årets Ciderfestival på Hornudden. Ett event som du som gillar cider, hantverksdrycker av hög kvalitet, god mat och goda samtal bör passa på att vara med på. Vi som var med förra året har nu längtat i tio månader för att få vara med om version två! Festivalen har en egen hemsida där all info finns och på vår hemsida finns mer info här

Att rigga en festival kräver en hel del arbete, planering, tankar och tid. Det mesta är skoj, men det svåra är att hinna med eftersom det ska in bland det ordinarie som vi gör och då är det fantastiskt att ha en projektledare. En proffsig sådan som vet vad han gör, vad som krävs och när det ska göras. När det gäller Ciderfestivalen så är det Erik på Ankan och Hästen som är vår projektledare och om du klickade på länken så såg du att de är en “Gastronomisk Eventbyrå” och det säger ju en hel del.  De har genomfört flertalet festivaler och events och vi som får jobba med dem nu lär oss hela tiden.

Knappast förvånande för dig som känner till oss och vår historia så är Pomologik en viktig samarbetspartner även nu inför festivalen. Inte nog med att vi har i stort sett alla deras cidersorter på våra dryckesmenyer – vi är nog deras största fanclub och att få genomföra version två av Ciderfestivalen tillsammans med Pomologik och Ankan & Hästen är oerhört skoj. Än har vi inte “satt allt” så håll koll om du vill veta mer vad som kommer att hända.

Förra årets festival var fantastisk och en del som vi var extra glada åt var att det kom besökare i alla åldrar – alla – från bebisar, skolbarn till erfarna och nyfikna som passerat 80 år. Vi hoppas att det blir lika i år. Det finns både dryckesprovning med och utan alkohol, god mat och det kommer att arrangeras olika workshops.

Även i år går det båt (Havsörnen), från Ångbåtsbron i Strängnäs. En tur på förmiddagen och sen en tur tillbaka på eftermiddagen för att sen åka tillbaka till Hornudden till sena passet som börjar kl. 16. Kvällsturen in till stan kommer att gå med buss, Tuna Trafiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *