I år har vi för första gången, sedan vi öppnade café och restaurang 2009, stängt under 1:a maj. Under många år har 1:a maj varit säsongsstart för oss på Hornudden med café, lunchservering och gårdsbutik efter att vi åren innan öppnade under påskhelgen. Tiderna förändras och förutsättningarna med dem! I år har vi säsongsstart den 26:e maj, Kristi Himmelsfärdsdagen.


Bild från 2016
Efter en helt enastående Valborgsmässoafton med såväl lunchservering som ciderprovning, trerätters måltid och en värmande eld i en för kvällen anpassad tunna känns det kanon bra att kunna ta det lite lugnare, vattna, rensa lite ogräs och skörda sparris.


Bild från 2013
Att jobba på 1:a maj är en väldigt gammal tradition som farbror Bernt införde redan på 1970-talet för det fanns alltid plantor som skulle skolas, tomatplantor som skulle tjyvas och mycket annat. Vi har idag en hel del annat inplanerat som funnits på våra “TODO-listor” under några veckor.

Bild från 2010
Nästa helg som vi har öppet i gårdsbutiken och som du kan boka lunch är alltså den 26:e maj och därefter har vi öppet både lördag och söndag fram till och med midsommar.
– Kom ihåg att boka bord när du vill äta lunch!

Du bokar enklast här


Bild från 2018

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *