Februari närmar sig sitt slut och första vårmånaden är snart här. Det innebär för oss att säsongen är på gång på riktigt för under februari har vi kunnat göra annat än att odla. Det finns en del att välja mellan och för att göra valen svårare så har vi en viss benägenhet att starta nya projekt. Vi har flera på gång och jag kommer att berätta mer vartefter.

I år sådde vi tomatplantorna enligt planen, ympningen har gått strålande och i veckan skulle vi ha planterat dem i krukorna, men den planen sprack p.g.a reparationer av bromsar på bussen. Hela planeringen för veckan fick göras om vilket innebar att planteringen blev kvar tills lördagskvällen. Vi fick kraftsamla, vilket i detta fall innebar att barnbarnet Ebba kom och hjälpte Mats och mig. Tur för oss att Mellon inte började förrän kl.20 eftersom den är viktig för Ebba. Rackarns vilket teamwork vi fick till! På 1,5 timme hade vi planterat alla tomatplantorna, de stod på plats på borden och Mats hade märkt krukorna med namn. Alla var nöjda och glada och en extra stolt Ebba som fick prova på alla arbetsmomenten.

Dessutom var det väldigt skoj för farmor och farfar att få ta fram en av “traktoroverallerna” från 1980-talet ur garderoben så Ebba inte blev för jordig under arbetet. De overaller som pappa Johan och hans syskon fick av farbror Bernt och faster Ebba och som de sen jobbade i för 25-30 år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *