Maj bara försvann – det var ju nyligen vi öppnade café och butik under helgerna. Att det varit intensivt är bara förnamnet. Det är mycket som hänt här på Hornudden under maj och nu ser vi verkligen fram emot sommaren och att i år ha gårdsbutiken tillbaka. Vi har inte “flyttat in” helt än, men vi har börjat att packa upp bästa ekochokladen och mer kommer. En av våra sörmländska “måste ha produkter“, som finns i gårdsbutiken, är Camelinaolja. Har du inte testat den tidigare så passa på när du kommer till oss nästa gång. Vi använder den framför allt till potatissalladen och till focaccian men framför allt när vi steker eftersom den klarar upphettning utan att förstöras. Nytt från samma företag är Camilinafrön som vi hittills strösslat över olika grönsaker. Både gott och nyttigt!

Nu går vi in i sommartiden på Hornudden och har öppet onsdag – söndag. Caféet är öppet från kl. 11 till kl. 17 men vi har bara lunchservering mellan kl. 12 och 15. Planen är att vi ska ha kvällsöppet fredagar och lördagar i juli, men jag återkommer med info om det – du kommer att kunna läsa om det här.

I år har vi flera nya sommarjobbare, där jobbet på Hornudden för flera av dem är det första jobbet. Roligt att de vill vara en del av Hornudden och vi ska göra vad vi kan för att de ska få en inspirerande första bild av arbetslivet. Inte alltid så lätt eftersom vi jobbar med service och det är svårt att i förväg veta hur många gäster som kommer och när de kommer och heller inte vilka förväntningar de har när de kommer.
Ett internationellt kök blir det också med Eloise från Schweiz, Klara från Tjeckien och Cristian från Argentina tillsammans med oss sörmlänningar och upplänningar – bästa mixen! Nytt bland personalen men även en del nytt på menyn som våra pitabröd med olika fyllningar.

“Hatten på! Nu kör vi!” sa vi idag när Mats tog på sig sommarhatten innan han gick ut för att servera ett stort gäng som planerat sin måltid här på Hornudden länge. Ett annat gäng firade en ung dam på 80 år och denna unga dam kom med dagens bästa kommentar: “Det var den bästa tårta jag ätit i hela mitt liv, så då kan du tänka dig!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *