Att bli utvald är coolt. Vi blev i veckan, tillsammans med 100 andra caféer, uppmärksammade som ett besöksvärt Sommarcafé 2019. White Guide har i år ändrat sitt upplägg och valt att lyfta fram de som de anser är “sommarens godaste utflyktsmål med bakelser i sommarsol och svalkande drycker i havsbris. Till sommarcafé räknas de caféer som endast har öppet sommartid, ligger i en utpräglad sommarstad eller är extra härligt sommartid.” Här kan du läsa vad redaktionen skrev om besöket hos oss.
En annan del som också var “cool” är att Mats prickade vem som kom och “testade” oss. En regnig dag när vi hade öppet kom Mats upp till köket och sa “Jag kan sätta en hel del på att han som kom idag och köpte flera olika kakor för att ta med sig hem, var från White Guide”. När vi sen läste recensionen och såg vilka kakor som nämns så stämde det. Det är första gången som vi vet att vi prickat rätt.
Tidigare så har vi ibland gissat: “Hmm, de kan vara här för att testa” … osv. Med tanke på vädret dagen för besöket, att det inte fanns några platser lediga i växthusen och det inte var aktuellt att sitta utomhus så var det extra skoj att vi fick omdömet “Mästarklass”.
Vädret ska väl inte påverka en bedömning, tänker du kanske. Men, allt påverkar och den dagen Mats kom upp och sa att han var så säker var inte bästa bakdagen precis, men jag tänker inte berätta vad jag sa … Det gick ju trots allt bra i bedömningen – vi är ett av fyra caféer i Sörmland som är med och det är både coolt och stort.
Vi firade med att äta upp alla kakor som var kvar från helgen tillsammans med färsk gurka och nyplockade tomater. Livet är gott och vi vet ju att “kaffe & bullar gör mig glad stämmer in fint på vårt gäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *