Vårt mest säkra vårtecken är rördrommen! I år hörde Mats den redan den 10:e april. Det är tidigt för oss. Allt sedan Johan som 3-4-åring och kom inspringande och ropade “Han har kommit nu” (jag har skrivit om det många gånger) så är rördrommens ankomst något vi alltid noterar och pratar om. Två av våra volontärer; Vanessa och Eloise var så fundersamma över det konstiga ljudet att de faktiskt kände sig oroliga eftersom de inte kunde förstå vad det var. Det var rätt skoj att se deras min när jag visade en bild på fågeln.
Nästa säkra vårtecken är att vi har levererat årets första CSA-låda! en låda med ett gäng örter, ett par sparrisar, ett gäng ramslök, spenat, rucola, mizuna och lite andra blad. En primörlåda med andra ord.

Det är andra året som vi erbjuder en vårlåda och det var lika nervöst förra året. Kommer sallaten att räcka, blir det en halv sparris och ett blad ramslök osv. Visst vi har örter så det finns produkter, men vi vill ju att det ska vara en primör känsla när våra andelsägare öppnar påsen. Nu går jag och tittar varje dag för att ta del av hur mizunan och ramslöken växer inför nästa veckas leverans. Sparrisen har stått precis stilla denna kalla vecka. Så har också lusten att så och plantera – vi blir lite mer försiktiga med fröpåsen när butikerna inte säljer så mycket örter, men samtidigt är det bra att våren stannar upp lite.
Ett annat säkert vårtecken är att tomatblommorna blommar för fullt och humlorna jobbar på. Det är riktigt gult nu i tomatväxthuset. Att ta första bilden på en av dessa knallgula blommor är så inspirerande och ger en föraning om vad som komma skall.
Ett mindre njutbart vårtecken är att tiden går fortare eller att det där vi planerat in att vi skall delta på när det var lugnare nu gör att dagar och kvällar fylls upp till 120%. Det har varit möten, evenemang, resor mm vilket är både skoj och inspirerande, men något blir lidande så nu har jag ett en hel del som jag vill berätta om så fort det bara går. En del kul men en del som är bedrövlig!!!
PS. Vi har varit med på REKO-ring Mariefred för första gången det var skoj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *