Att var sådan som inte gillar att kasta ting, saker, whatever har sina utmaningar. Men också sina belöningar! Nog har du också varit med om att du slänger den där prylen som du sett år ut och år in och tänkt att jag ska använda den/göra om den/ fixa till den men till slut så åker den i soporna, till tippen eller eldas upp.

Men, vad händer nästa dag? Jo det är precis den prylen som du hade behövt. Plötsligt finns det där behovet och det är absolut nödvändigt. Men tyvärr – ”det är för sent”.
Detta fenomen jobbar vi ständigt med och som (o)tur är så har vi olika fokus Mats och jag. Mao det är olika saker som vi vill spara respektive slänga. Jag slänger tex aldrig tyg och har svårt att göra mig av med kläder (det går ju att sy om dem …) och Mats har hur mycket skruvar och nycklar som helst … Det har sina utmaningar/möjligheter, det förstår du säkert, men numera väljer vi våra strider och båda får hållas. Men några har vi samma åsikt om och en är att MAN SLÄNGER INTE BÖCKER.

Som tur är så är Oskar och Tord av samma åsikt så för några veckor sedan tog vi reda på böcker som Patrik inte vill ha längre. Tord har hand om dem och sorterar dem för att sedan transportera dem till Hornudden. Där har vi nu en bokhylla för dig där du kan botanisera och hittar du någon bok så lägger du det du anser att den är värd för dig i lilla asken, men minst 20 kr. Alternativt tar med dig en bok hemifrån och byter.

Pengarna som kommer in från detta ska vi använda till en författarkväll i restaurangen i höst. Vi blir glada både om böckerna hittar någon som tycker om dem och om du kommer med förslag på författare som vi borde bjuda in. Något tema är inte bestämt så du får gärna föreslå det också.

Att ta vara på våra resurser är viktigt – oavsett om det är böcker, glas, grönsaker, möbler eller annat. Kalla det sen vad du vill: återbruk, Upcycling, Cirkulär ekonomi, andrahandshandel, mm – det är vårt mindset (tänkesätt) det handlar om. Att vara rädda om resurserna!

One Comment

  • En sådan underbar ide’!
    Jag har sannerligen samma ångest inför attslänga böcker. Jag älskar att bläddra ju…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *