Fram till den 9:e juni har vi öppet helger. Med helger menar vi lördagar, söndagar samt Kristi Himmelsfärdshelgen och då räknar vi även in fredagen den 14:e maj. Om det är logiskt eller inte behöver vi inte diskutera – vi bestämde så och brukar ha det så. Vi har öppet som vanligt och det som vi verkar ha svårast att nå fram med är att lunchserveringen är kl. 12-15. ALLTID!

Under de senaste veckorna har vi haft fokus på REKO och att sälja örter, tomatplantor och lite annat där så Mats och Camillo har fått åka till Stockholm flera gånger i veckan. Vi har även REKO-utlämningar i Mariefred, Stallarholmen, Eskilstuna och Enköping – men inte varje gång, för det är ett pusslande.

I stort sett all vår primörskörd går till våra CSA-medlemmar, både privata familjer och restaurangen “Himmel & Pannkaka” i Upplands Väsby. Under maj kommer även Måltidsservice i Strängnäs att få del av de första grönsakerna från oss. Måltidsservice har även fått massa grönsaksplantor som de själva planterar och sköter om – ibland tillsammans med barnen i förskolor och skolor. Så kul att vårt samarbete utökas för varje år.

Vi deltar i flera projekt och driver ett själva. Ett av de vi deltar i gäller fleråriga grönsaker och tanken är att vi skall kolla vilka som är odlingsvärda för en professionell odling. Vi lär oss nytt hela tiden – att Funkia (Hosta) tex är både ätbar och god. För det är inte alltid det sammanfaller: att det är både ätbart och gott alltså …

Extra roligt nu i början av säsongen är att vi har fått en ny glassleverantör. Artisanglass heter de och de odlar själva sina bär till glassen. Det är så coolt – på fler sätt! Vi fick första leveransen i går och vi har provsmakat några. De har både “vanlig” glass, “isglass” och veganglass – så goda!

Nu har vi planteringstiden framför oss. Det är många plantor som stått och väntat på att det skulle bli varmare ute så nu ska de ut på åkern.
Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *