Det är verkligen spännande att se hur olika våra besökare reagerar när de åker fram till oss på Hornudden på vinst och förlust efter att ha passerat två skyltar där det står om vår lunchservering och gårdsbutik. Det finns ingen kaffekopp på skylten vid 55.an längre, vi har inga banderoller uppe om att vi finns överhuvudtaget och skylten om café är borta sen i höstas. Alltså finns det inget som tyder på att det ska finnas ett café två kilometer från väg 55. Ändå åker en hel del gäster ner …

Många är glada över att det inte är så trångt och att det är lätt att hitta ett “bra bord“, Mats hinner prata med alla och väntetiden på maten är ofta lika med noll. “Vad smart“, “Genialiskt” är två exempel på vad vi fått höra när de får informationen. När de sen lämnar Hornudden är de lyriska och de som nu kan boka sitt bord både med lång och kort framförhållning även om de bara är två – de lyser när de kommer och säger att “Vi har bokat bord”.

Under sommaren kan du antingen boka ditt bord här, ringa (0707-326185) eller bara komma (med risk att du får vänta tills vi kan ta din beställning) men under juli kan det vara smart att höra av dig på något sätt innan du åker de två kilometrarna från 55:an.


Vi har ett flertal gånger fått frågan om det är “Ny regi” men så är det inte – det är fortfarande Mats och Karin som driver Hornuddens trädgård och det tänker vi fortsätta med några år till – om vi får behålla hälsan och det är kul. Just att det ska vara kul är grunden till vår konceptförändring. Efter sommaren 2021 kände vi att det var dags att göra något nytt, en förändring, att lära oss nytt och utveckla verksamheten. Så blev det alltså och du ska veta att varje kväll säger Mats “Vilken skillnad och redan färdig diskat!!”

Men visst finns det de som blir besvikna över att de inte kan sitta på bryggan och dricka kaffe längre medans andra passar på att äta lunch först och sen ta en rosenkvittenmarängpaj och kaffe efter. Andra köper en glass och går in till Tord i bokloppisen för att fynda “bästa boken” efter att ha köpt tomater och gurka av Harald i gårdsbutiken.

Men mest nöjda är nog de som väljer att ta en sommarlunch i pergolan i lugn och ro. Hoppas att även du kommer i sommar! Varmt välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *