Så det kan bli!! Du får napp på en av de som är bästa cafépersonalen. Han som egentligen ville jobba med maskiner, så upptäcker du att han kan göra mer än så. Med andra ord så får han ta på sig kockkläder och “lägga maten”. Gör det på ett strålande sätt och fortsätter att möta gäster och kunder på samma naturliga och service minded sätt. Sen får du möjlighet att hjälpa honom att nå ett viktigt mål – snacka om att det finns flera meningar med företagandet.

Oskar kom till oss våren 2017. Stövlade in och presenterade sig – på ett säljande sätt, leende och med positiv inställning till alla arbetsuppgifter. Kul med en ung grabb i vårt härliga tjejgäng – bara ett problem och det var hur vi skulle skilja våra Oskar åt. Men det löste vi;). Han jobbade mycket den sommaren och sen drog han tillbaka till “stan” (Stockholm) och först nästa sommar kunde vi locka honom till Hornudden igen. Innan dess hade han sökt sitt drömjobb och var nära att få det.

Denna sommar har Oskar jobbat då och då – när vi lyckats pussla in våra personalbehov mellan alla hans åtaganden. Det har inte varit lätt men lika kul varje gång han dykt upp oavsett om han kom med bil eller båt. I höst skulle han plugga så det skulle vara sista gången han jobbade i augusti. Men så ändrades planerna och studierna lades på hyllan för han fick möjlighet att söka drömjobbet igen. Denna gång fick vi (Mats och jag var och en för sig) lämna referenser …

Han fick jobbet!

I min värld hade våra referenser betydelse. Vad han jobbat med tidigare hade mindre betydelse för det tekniska företaget som vill veta hur vi uppfattar Oskar för det handlar om personliga kvaliteter, inställning och driv. Vi var helt ärliga!

Oskar är inte den första som vi fått lämna referenser för, men han är den förste som vi vet har haft ett “drömjobb” som han sökt. Ibland säger jag att vi är Strängnäs kommuns “plantskola” när det gäller nyanställda ungdomar. De tränar här och sen försvinner de till stan. Ibland skulle jag vilja säga “Nja, han/hon är inte så värst” så att vi får behålla dem. Men det gör jag inte. Det är kul att se hur de utvecklas och söker nya områden att jobba inom.

Är du/eller känner du någon som har ett drömjobb i tankarna, men inte vet hur du/han/hon ska nå det? Vi är gärna “plantskola” för flera företag eller kommuner. Helst ser vi att du/han/hon jobbar extra under helger etc. under lågsäsongen (okt-maj) för att sedan ha koll på vår verksamhet till sommaren 2019, då vi behöver ett gäng engagerade sommarjobbare med driv. För vi är bra på att ge referenser, ärliga sådana som ofta gett arbete på annat företag och Strängnäs kommun…

Kontakt: karin@hornudden.net – Ämne: Nästa Oskar?
PS: Vill du har referens gällande oss? Hör av dig så ska du får några telefonnummer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *