Den så omtalade pandemin testar verkligen våra förmågor till anpassning och kreativitet. Inte minst flexibilitet och förändringsbenägenhet. Same, same kanske men det känns bra att skriva flera ord som har ganska lika innebörd för att betona att det är en stor utmaning för oss småföretagare inom besöksnäring och odling (hur de stora har det har jag ingen koll på).
Ärligt skrivet så är det spännande att “spänna bågen” och tillsammans försöka se nya affärsmöjligheter och sen anpassa verksamheten. “Vilka ny möjligheter finns nu?” är ju mycket mer utmanande att tänka än “Vad ska vi göra i stället för det vi brukar göra?”. Trots allt är vi nog rätt många “i dessa tider” som gör sådant som vi definitivt inte skulle gjort om “allt var som vanligt” och att vända “elände” till “möjlighet” gör livet roligare.

Läs mer om vår catering i Strängnäs.

Jag hade aldrig trott att vi skulle sälja catering till så små grupper som två och fyra personer. Det fanns inte på kartan – ever!! Men vad skulle vi göra när Stadsministern och FHM uppmanade oss att hjälpas åt att minska smittspridningen. Vi hade redan lovat drygt 50 personer att de skulle få en härlig måltidsupplevelse.  Det fanns heller inte på kartan att vi skulle göra några av våra “bästa kunder” besvikna när de sett fram emot att få sitta i restaurangen och uppleva schysst mat i schysst miljö. Beslutet att ändra från Adventsmåltid på Hornudden till Adventscatering från Hornudden fattade vi rätt snabbt och sen gällde det att fundera ut HUR …  Det blev den största utmaningen för hur packar vi mat till två personer på ett bra sätt, dessutom med en massa små tillbehör. Eftersom vi bara jobbat med catering till stora grupper (15-600 personer) så har vi inte emballage/förpackningar mm till så små grupper.

Vi löste det förstås (vi är ju bra på att ro utmaningar i land) och det var rätt skoj att se hur vi från tillfälle till tillfälle ändrade för att det skulle bli ännu bättre. När allt var packat säger vi nästa i kör “det här kommer vi att bli riktigt bra på” vilket betydde att vi kan bli ännu bättre med ännu mer träning. Det kändes som om vi lagade mat en dag och packade mat en dag. Det är givetvis en överdrift men det innebär också att vi har stora utvecklingsmöjligheter när det gäller att packa cateringmaten på BÄSTA sätt. Troligen innebär det en hel del inköp av emballage och det känns så där men “det kostar att vara på topp” och det ska vara enkelt, tryggt och smidigt.

Hur ser vår catering ut då? Jo, vi lagar och förbereder allt och kyler sen ner det. Du hämtar den kalla maten hos oss, får instruktioner (på papper och på film) och när du är hemma och ska servera maten “lägger du sista handen” så att det blir en härlig matupplevelse. Din insats kan vara att värma i ugnen, värma en sås/soppa, lägga upp på tallrik eller steka på något så att det får yta. Följer du planen och inget oförutsett händer får ni en lugn måltid och alla kommer att tro att du lagat allt från grunden.  Nu har vi bestämt att vi kör “catering  utan sista handen” till Alla Hjärtansdag – men troligen även ett tillfälle i januari. Återkommer med datum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *