I år, 2021, har vi kört samma koncept/upplägg sedan 2017 och vi känner att det är dags att ändra lite, utveckla och bli tydligare med vad vi har att erbjuda. En första förändring är att vi startar upp med Årstidsluncher och först ut är Vinterlunch nr. 1 den 30:e oktober för att fortsätta den 27:e november, januari osv.

En hel del av de grönsaker som vi serverar odlar vi själva, särskilt under vår och sommar, men det har genom åren varit en hel del av det vi skördat som vi valt att inte servera – av olika skäl. Det ska t.ex funka rent logistiskt vid service och många gånger har vi upplevt att våra gäster inte är medvetna om att det vi serverar är odlat här på Hornudden med fokus på långsiktighet och omtanke om kommande generationer. Hur kan vi på ett tydligare sätt kommunicera vad som finns “bakom” det som serveras på tallriken – det är vår stora utmaning framöver. Här hos oss har vi såväl sått, planterat, skördat, tvättat och tillagat de flesta råvarorna med “kärlek” – faktiskt!

Nu under höst och vinter kan vi välja att laga annan mat än under sommaren och vi vill ha fokus på varm mat. Dessutom finns mer tid till mötet med dig som gäst eftersom det är restaurangen som gäller. Caféet är stängt och transporten från köket till dig i restaurangen är betydligt kortare än den är under sommarsäsongen. Här uppe i restaurangen med milsvid utsikt över Mälarens vackraste vik.

Inte minst viktigt är att vi vill lyfta fram våra unika drycker som Pomologik producerar åt oss av våra råvaror som växt på Hornudden. Idag är vi extra stolta över att vår stilla cider Husmorden fick bronsmedalj vid SM i Hantverkcider i måndags. Husmodern är en av de cidrar som är helt Hornuddsunika och det finns fler!

Ingen annanstans erbjuds du så många olika och platsspecifika cidersorter av högsta kvalitet. Här vågar vi faktiskt sticka ut hakan rejält.  Bara att Hornuddens Husmodern är gjord på äpplen som skördats från ett träd! Vi funderar faktiskt på att utgå från de sorter som vi gillar bäst och sen planera måltiden efter dem.

Men, vi börjar med att du som väljer dryckespaket får två olika sorter till varje rätt. OBS: två olika – så att du kan känna efter vilken sort som passar dig. Vi har rätt många olika sorter att välja mellan vilket gör att vi kan erbjuda det även under primör- och vår luncherna 2022. Passa på och om du är nyfiken fråga efter Bonne Louise & Rosenkvitten.

I väntan på att vi skall laga och servera mat fyller vi “skafferiet” med allt möjligt och idag förbereder vi för att göra juice på rosenkvitten, tar upp potatis, skördar till våra CSA:ares lådor och planterar fler växter i vår fleråriga trädgård. Extra skoj så här på höstkanten är att vi också har möjlighet att ta emot grupper som vill ha kurser, laga mat eller konferera under en dag. I går genomfördes en kurs i tomatodling och Mats visade runt och berättade om alla missar vi gjort genom åren. Det är ju några så det tog rätt lång tid …

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *