Midsommardagen … Hur många av oss vill jobba då? Hur känner du själv? Vi hade idag ett lite men naggande gott gäng som svarade ja på den frågan. Underbart sa vi och gav Oskar ledigt för första gången under sommartid sedan han började hos oss våren 2016. Det kändes så bra! Det är inte konstigt – vår högsäsong är under sommaren och då behövs alla goda krafter och Oskar är en sådan;). Men nu ville vi utveckla personalvården också!

Tänk dig, vi är få som vill/kan och så blir en av “pelarna” sjuk. Vad gör man då när klockan är 9 och vi öppnar om två timmar. “Springer fortare” brukar vi säga … Det gick strålande! Våra nya och just inskolade sommarjobbare gjorde ett suveränt arbete. Kockarna Malin och Eloise, som la maten som beställdes sover garanterat gott efter att i nästan fyra timmar jobbat koncentrerat för att ge all gäster mat så snabbt och bra som möjligt. Suveränt! Jag har ju som sagt provat på att jobba i det köket och jag är så glad att vi har de som är bra på det!
Dagar som denna är tacksamheten stor över att vi har ett så strålande gäng. Vi är precis i början av säsongen och vi har givetvis mycket som ska läras ut, tränas, förstås och faktiskt även ändras så det kändes extra bra att trots att det är i början av säsongen så funkade det mesta riktigt bra. Riktigt bra och viktigt är också uppskattningen som vi får från dig som gäst – den ger oss energi och kraft att jobba på. Att också få läsa i Svenska Dagbladet* att vi är besöksvärda bidrar ju både till fler besökare och att vi sträcker på oss och blir stolta över det vi gör tillsammans här på Hornudden. Räddningen för oss i dagläget, när det är mycket som ska fixas, är att nätterna är ljusa och temperaturen ljummen så att arbetsdagen kan förlängas utan större problem (än viss sömnbrist;):

*”Den lilla udden på ön i Mälaren mellan Strängnäs och Enköping är ett ekologiskt paradis. Från grönsaksodling för tjugo år sedan till en omfattande verksamhet med fruktodlingar, musteri, lunchkrog, gårdsbutik och inte minst ett prisbelönt kafé.
Allt från kaffe till bakverk är ekologiskt och det mesta Kravmärkt. Du fikar i den blomstrande trädgården, på bryggan med vy över Mälaren eller, vid regn, i något av de härliga växthusen.” SvD 2019-06-21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *