Nu är vi igång, vi har kvällsöppet under fredagar och lördagar framöver. Denna helg – fredag 9:e och lördag den 10:e så även den 16:e, 17:e, 23:e och 24 erbjuder vi kvällsmat på Hornudden med start kl. 18. Du kan komma utan att boka bord, men du får gärna hör av dig och boka – särskilt om ni är ett stort sällskap. När du vill boka ditt bord till kvällen mailar du boka@hornudden.net och när du fått en bekräftelse från oss står ditt bord och väntar på dig.

Förutom att vi lagar mat av våra egna råvaror så innehåller kvällsmenyn denna helg och nästa helg: eldost från Fjärdhundraland (just nu Skogsbackens ost), burgare från Stora Ekeby och gös från Anders fisk (Hjälmaren). Utöver det så anser vi att hos oss kan du dricka Sveriges bästa cider! Cider från Pomologik som vår Johan och hans kollega Oskar producerar.

Nyligen fick vi en ciderleverans från Pomologik som förvandlat massa äpplen från vårt Husmodernträd till härlig cider. Detta är en väldigt unik cider! Den är gjord på äpplen som skördades från ETT äppelträd under 2018. ETT träd! Äpplen som vi kan ha olika åsikt om när det gäller smakupplevelse att äta äpplet … Jag har dock mött de som tycker att det är SÅ gott medan jag själv tycker att det gör sig bäst i flaska … Att jag sen fick bestämma vilken sort cider som äpplena skulle förvandlas till var ju i sig härligt.


För snart 20 år sedan var vi på studieresa med Jordbruksverket till England och då smakade jag för första gången stilla cider. Det var en annorlunda upplevelse. Men också spännande så vi köpte flera dunkar med cider utan kolsyra och efter lite träning så började jag tycka att det är gott (skam den som ger sig …). Av de olika sorters cider som Pomologik har i sitt sortiment är Signe en av mina favoriter  just för att den är stilla så när jag Johan frågade hur vi ville ha vår Husmoderncider så var det inte svårt att ta beslut. Klart den ska vara stilla.

Det är bara här på Hornudden som du kan dricka Husmodern och vi kan erbjuda den många år framåt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *