Även i år genomförs evenemanget Tusen Trädgårdar– Sveriges största trädgårdsvisning och i år är vi med. Vi till och med kör visningen både lördag och söndag. Nu när vi ändå ska försöka rensa några rabatter och snygga till.

Information

Vi på Hornuddens trädgård har fokus på hållbarhet. Från att på 70-80-talet ha blivit kända som tomatodlare blev ekoodlare 1988 och har så fortsatt att vara, men har breddat sortimentet både på friland och i växthus. Sen2009 finns dessutom en restaurang på gården där stor del av grönsakerna som serveras kommer från den egna odlingen. Läs gärna våra skyltar om miljö och hållbarhet när du är här.

Verksamheten har förändrats en hel del genom åren och numera odlas bland annat perenner i tunnelväxthuset, aubergine och paprika i det minsta växthuset och vi har sedan några år även en perenn ätbar trädgård där du kan göra din egen smakvandring. Tomaterna odlas förstås fortfarande och både i ett uppvärmt växthus och i delar av det största kallväxthuset.

Vi har gårdsbutiken öppen och där finns kryddväxter, tomatplantor, shisoplantor, solhattsplantor (echinacea) och en del andra plantor samt tomater & gurka men även olika förädlade produkter från såväl vår egen produktion som våra lokala kollegor.

Restaurangen är öppen som vanligt kl.12-15 där det serveras två och trerätters lunch med kaffe och kaka som avslutning. Är ni fler än fyra personer är det smart att boka ett bord i förväg.

OBSKopplade hundar är välkomna i trädgården och utomhus i restaurangen och vi förutsätter att du plockar upp efter hunden.

Program 29-30/6 2024

kl. 10-16 Öppet i gårdsbutiken och i fleråriga trädgården
Kl. 11 Rundvandring med Mats i några av växthusen.
kl. 11,30 Smakvandring med Karin i den fleråriga och ätbara trädgården
kl 12-15 Öppet i restaurangen

Kl 13,30 Smakvandring med Karin i den fleråriga och ätbara trädgården
kl. 14 Rundvandring med Mats i några av växthusen

Trädgårdsspecial i restaurangen
Trädgårdstallrik med bröd
200 kr