FEST OCH
KONFERENS

Här på Hornudden finns stora möjligheter att skapa kreativa mötestillfällen, härliga fester och bröllop med vacker inramning. Tillsammans med maten tillagad av ekologiska råvaror blir det en helhetsupplevelse utöver det vanliga!

Läs mer här nedanför om vilka olika möjligheter det finns här hos oss på Hornudden! För offertförfrågan eller bokning kontaktar du oss genom att ringa eller maila.
E-post: kontakt@hornudden.net
Telefon: 0152-32618

Konferens och kurs

Vid Mälarens strand erbjuder vi er moderna konferensmiljöer där hållbarhet och möte står i fokus. Vi tillhandahåller allt från dagskonferenser till längre vistelser. Övernattning anordnas i någon av våra stugor eller vid Svedängs Gård

Måltiderna baseras på produkter från närområdet och följer årstiderna och ett exempel på feedback är en konfernsgrupp under hösten 2014 där två vegetarianer uttryckte att ”vi har aldrig fått så god mat på en konferens tidigare”. Köttet som vi serverar är ekologiskt eller vilt – fisken är vild eller MSC-certifierad.

Vi kan även erbjuda en rad olika aktiviteter som varierar med säsong. Som en kreativ paus i mötet eller som teambuilding. Allt ifrån vin- och ostprovning till race med sparkstötting. En rundtur på gården för att få se kretsloppet under ert besök är nästan ett måste.

Från vår till höst kan vi dessutom erbjuda att använda våra utställningsväxthus som grupprum. Våra uthyrningshus fungerar bra som både konferenslokal och/eller grupprum beroende på hur stor gruppen är.

Välkommen till Hornudden för ett hållbart möte!

Fest

Hur ett födelsdagsfirande planeras och genomförs kan vara på många olika sätt – så även på Hornudden. Ibland kan oro och osäkerhet inför jobbet före och efter en fest påverka så att det inte blir något av. För att få till det där mötet och träffa de som betyder något extra för dig (utan att du måste lägga ner massa tid och kraft) kan en fest eller middag här hos oss vara lösningen.

När ni är en grupp på minst 20 personer kan du boka upp restaurangen för er den dag det passar. När vi har öppet finns möjlighet för mindre grupper att arrangera ett kalas inom våra öppettider med t.ex. ett större bord eller ett eget växthus. Hör av dig så berättar vi vilka möjligheter det finns den tid du vill ha kalaset.

Här några exempel på hur upplägget kan vara:

• Med ett  ”Familjemåltidsupplägg” serveras varmrätten i skålar/fat och ni får själva servera er och varandra vid bordet.
• Med trerätters (eller fler) serverar vi alla rätterna vid bordet.
• Låt dina gäster själva betala för drycken alternativt både måltid och dryck.
• Planera en kväll eller dag med aktiviteter utomhus eller i grupper i våra ”fikaväxthus”. Planera in måltid och vickning i restaurangen en trappa upp.
• Sommartid finns ett stort partytält vid gräsmatten och det är nära för barnen att springa till bilbanan eller fiska på bryggdäcket. Då är det gott om plats för många olika aktiviteter.

Detta är några tips på upplägg och mycket beror ju på när på året festen eller middagen skall vara – frågan är fri och vi bollar gärna idéer!

Bröllop

Här på Hornudden är inte bara hållbarhet i centrum – här är det givet att vi endast serverar ekologiskt och vilt. Vi gillar utmaningar och uppskattar diskussioner och planer för att kunna skräddarsy dina drömmars bröllop. Vår hemtrevliga matsal med utsikt över Mälaren rymmer upp till 36 personer. För större sällskap så finns vårt partytält med plats för 120 gäster och innan du bestämmer dag kan det vara till hjälp att kolla väderstatistiken för de alternativa dagarna …

Vi hjälper dig med förutsättningarna att förverkliga ditt drömbröllop. Oavsett vilken årstid du väljer för ditt bröllop så står Hornudden till ditt förfogande. Från första mötet fram till er stora dag så kommer Johan att finns till hands. Med en sommelierutbildning och ett väl utvecklat nätverk inom restaurangvärlden hjälper han er att göra er speciella dag till en extra minnesvärd upplevelse för alla sinnen.

Förutom själva festen så finns naturligtvis även möjligheten att ha vigseln på vår brygga om så skulle önskas. Bäddplats upp till 32 personer går även att ordna vid god framförhållning.

Dock kan det vara värt att notera att växthuset är fullt av tomater maj-oktober och inte tillgängligt för större sällskap under den tiden. Däremot har vi vårt festtält som fungerar som stor festlokal med plats för 120 personer. Ha även i beaktande att då vi jobbar efter säsong även i köket så finns inte alla primörer tillgängliga året runt.