Vilka är Fjorgyns systrar?

Fjorgyns systrar, är Clara från Runnviken, Lena på Högtorp, Erika från Onsberga och Karin på Hornudden. Den gemensamma nämnaren för oss är att vi alla brinner för den lokala och hållbart skapade måltiden.  Alla fyra har lång erfarenhet av företagande kopplat till måltiden och vi vill dela med oss av vår kunskap och erfarenhet, men också bidra till det goda samtalet om hur framtidens mat kan skapas.

Lördagen den 11:e maj bjuder vi in till vårt första event som har vårens smaker som tema.

Vi startar klockan 14 med fika för att sedan vandra ut med Lena i de vildaste delarna av Hornudden och därefter delta i en unik smakverkstad. Lena, vars produkter serverats på Nobelfesten flertalet gånger och antalet tillfällen som Lena utbildat kockar med stjärnstatus har hon slutat räkna. Erika kommer att berätta om det delikata fettets historia, vi får smaka på olika sorters fett, men ges också möjlighet att öka vår “feta kunskap”.

Erika, har många strängar på sin lyra förutom att hon är lantbrukaren som stolt visar upp sina vackra restaurerade hagar, har koll på såväl lamm som grisar och kor så är hon även ordförande i Ekologiska Lantbrukarna samt krönikör i lokalpress!

Självklart blir det en också en rundvandring i odlingarna med Karin från tomathuset där tomatkarten redan börjar bli stora till Karins skötebarn “den fleråriga trädgården” men också skörd i odlingstunneln och samtal om odlandets utmaningar och möjligheter. Karin som tillsammans med Mats drivit Hornuddens trädgård under 34 år och ständigt utvecklar verksamheten.

Klockan 18 sätter vi oss till bords och fortsätter samtalet kring den goda, smakrika och sörmländska måltiden. Fyra rätter där vilt, odlat och fett förenas i en härlig fanfar till våren.

Tid:

Lördag den 11 maj kl. 14.00 till ca kl. 21
Du bokar din plats här.

Pris:

2200 kr/person för tre olika smakverkstäder/vandringar samt fyra rätters meny inkl. utvalda drycker

Möjlighet till övernattning:

Sjöstugan på Hornudden, men också Svedängs Rum och Frukost
Övernattning bokas på boka@hornudden.net eller info@svedang.se

Läs mer om Fjorgyns systrar