CAFÉ

Välkommen till vårt café!
Ett prisbelönt café med lunchservering där mycket av råvarorna kommer från vår egen ekologiska odling och alla inköpta råvaror är ekologiska eller "utvalt schyssta". Maten vi lagar är inspirerad av rätter från sydeuropa, med fokus på Italien, eftersom vi odlar tomater, basilika och paprika. Vi lagar maten och bakar allt här på Hornudden - bara sånt som vi själva gillar.
Öppettider hittar du här.

Vi tar inga bordsbokningar till caféet!
Istället ser vi till att det finns gott om platser utspridda över området. Omtanke om dig som gäst och vår personal är i fokus och vi har anpassat verksamheten efter FHM direktiv på vårt bästa sätt. Vårt mål är att hos oss ska det finnas mat som passar alla - oavsett allergier eller hälsoval och i caféet finns kakor bakade utan tillsatt gluten och mejerivaror.

Säsongsanpassat, ekologiskt och lokalt utbud

Vi bakar allt själva med lokala ekologiska råvaror när det är möjligt. Till exempel mjöl från Warbro Kvarn, mjölk från Järna Mejeri (sommartid) och olja från Camelina of Sweden. Cafémenyn följer säsongen utifrån vad vi har att skörda i trädgård och på åker. Vi röker lax som är ASC-certifierad och köper in kött som är vilt eller KRAV-certifierat. Vi gör även en hel del bakverk utan att tillsätta gluten. Att sortimentet följer säsongen innebär att i juli så är det troligt att du finner smultron i kakan men i augusti så är det vinbär, äpplen eller krusbär som gäller. Under september och oktober har vi stort äppelfokus. Det som är bäst för tillfället helt enkelt!

Hållbart café

Både 2016 och 2017 utnämndes vi till  Årets Hållbara Café  av White Guide Café! Även 2018 var vi nominerade.