CAFÉ

Välkommen till vårt prisbelönta café med lunchservering där mycket av råvarorna kommer från vår egen ekologiska odling och alla inköpta råvaror är ekologiska eller "utvalt schyssta". Maten vi lagar är inspirerad av rätter från Sydeuropa, med fokus på Italien, eftersom vi odlar tomater, basilika och paprika.

  • Vi lagar maten och bakar allt fikautbud här på Hornudden - bara sånt som vi själva gillar och du hittar menyn här.

Öppettider däremot hittar du här
Fredag den 23:e och lördag den 24:e juli har vi kvällsöppet

Vi planerar vår cafémeny så att det ska finnas mat som passar alla - oavsett allergier eller hälsoval och i caféet finns kakor bakade utan tillsatt gluten, mejerivaror och ägg samt ett par bakverk utan tillsatt socker.

Säsongsanpassat, ekologiskt och lokalt utbud - mitt i Mälaren!

Vi bakar allt själva med lokala ekologiska råvaror när det är möjligt. Till exempel mjöl från Warbro Kvarn och Råberga Ekoprodukter, och olja från Camelina of Sweden. Cafémenyn följer säsongen utifrån vad vi har att skörda i trädgård och på åker. Vi röker röding från Malgomajsjön i Västerbotten och köper in kött som är vilt eller KRAV-certifierat. Vi gör även en hel del bakverk utan att tillsätta gluten och har flera kakor som är veganska. Att sortimentet följer säsongen innebär att i juli så är det troligt att du finner smultron i kakan men i augusti så är det vinbär, äpplen eller krusbär som gäller. Under september och oktober har vi stort äppelfokus. Det som är bäst för tillfället helt enkelt!

Hållbart café

Både 2016 och 2017 utnämndes vi till  Årets Hållbara Café  av White Guide Café! Även 2018 var vi nominerade.
- I år lyfter White Guide fram restauranger ("30 ställen att njuta egenodlat") som har egen odling och vi är ett av besöksmålen som nämns. Vi rekommenderar att du läser Lars Peder Hedbergs krönika: "Från jord till bord" - en återvändsgränd.