CAFÉ

Välkommen till vårt café!
Ett prisbelönt café med lunchservering där mycket av råvarorna kommer från vår egen ekologiska odling och alla inköpta råvaror är ekologiska eller "utvalt schyssta". Maten vi lagar är inspirerad av rätter från sydeuropa, med fokus på Italien, eftersom vi odlar tomater, basilika och paprika. Vi lagar maten och bakar allt fikautbud här på Hornudden - bara sånt som vi själva gillar.
Öppettider hittar du här.

Välkommen till vårt cafe´ utan bordsbokning för sällskap färre än sex personer - vi ser till att det finns gott om platser utspridda över området. Omtanke om dig som gäst och vår personal är i fokus och vi har anpassat verksamheten efter FHM direktiv på vårt bästa sätt.

Om ni är ett större sällskap (om minst sex personer) kan ni boka bord om det känns bäst för er - det gör du genom att maila boka@hornudden.net och berätta hur många ni är och tid för bokningen.
- Du kan dock inte boka bord på bryggdäck och
- om du vill boka ett växthus kostar det 300 kr för tre timmar.
När ni sedan kommer hit får ni bordet och ni beställer som vanligt det ni vill äta i caféet och får en "puck" som ringer när maten är klar så att ni kan hämta den. Säkrast och bäst både för dig som gäst och för vår personal.

Vi planerar vår cafémeny så att det ska finnas mat som passar alla - oavsett allergier eller hälsoval och i caféet finns kakor bakade utan tillsatt gluten och mejerivaror.

Säsongsanpassat, ekologiskt och lokalt utbud

Vi bakar allt själva med lokala ekologiska råvaror när det är möjligt. Till exempel mjöl från Warbro Kvarn, och olja från Camelina of Sweden. Cafémenyn följer säsongen utifrån vad vi har att skörda i trädgård och på åker. Vi röker lax som är ASC-certifierad och köper in kött som är vilt eller KRAV-certifierat. Vi gör även en hel del bakverk utan att tillsätta gluten. Att sortimentet följer säsongen innebär att i juli så är det troligt att du finner smultron i kakan men i augusti så är det vinbär, äpplen eller krusbär som gäller. Under september och oktober har vi stort äppelfokus. Det som är bäst för tillfället helt enkelt!

Hållbart café

Både 2016 och 2017 utnämndes vi till  Årets Hållbara Café  av White Guide Café! Även 2018 var vi nominerade.