Studiebesök

Tänk att det är så skoj att möta medmänniskor som vill lyssna på det vi har att berätta. Även ifrågasätta, diskutera och reflektera tillsammans. Ärligt skrivet så är det många gånger som jag tänkt ”Ops nu måste jag sluta för inte kan de orka lyssna så länge på mig…” och så har jag snabbt avslutat meningen för att släppa in någon annan. När vi har studiebesök här är vi minst två personer som berättar och det gör det lättare för då kan jag lämna över ordet (oftast) till Mats när jag tror att åhörarna tröttnat på min ”ljuva stämma”.

I torsdags hade vi ett gäng från Karelen i Finland på besök. Blivande lantmästare med lärare. De ville veta ALLT! Det fick de inte, för på två timmar kan vi inte förmedla allt. Oavsett om vi skulle vilja. Riktigt roligt var det och med fokus på hållbar utveckling som inbegriper mer än den ekologiska odlingen –  även ekonomi och socialt – kändes det som om de fick lite nytt att reflektera över. När de åkte uttryckte de att de fått inspiration och det var ett av målen.

Dessa studiebesök är en del av vår egen utveckling. Även vi diskuterar och reflekterar över det som kommit upp  vid mötet med besökarna. Dels får vi ett annat perspektiv på den egna verksamheten när vi ska berätta för de som inte vet något (eller väldigt lite) om oss och Hornudden och dels brukar det bli städat (läs röjt) lite varstans inför besöket. Dessutom lär vi oss alltid något själva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *