September 2017 på Hornudden

Som du säkert lagt märke till så har bloggandet fått stå tillbaka för produktion, service och odling. Vi var färre som jobbade under augusti – några hade semester, andra började skolan och andra fick ett nytt skede i livet:). Vilket innebar att vi som var kvar fick nya, andra och förändrade arbetsuppgifter. Som regel utmanande och utvecklande, men tiden är ju trots allt den begränsande faktorn och då hamnade bloggandet sist på TODO-listan.

Nu har vi samlat oss efter en intensivhelg med Mässan Smaka på Enköping och Trädgårdsdagen i Botan i Uppsala. Det var tredje gången som vi var med på Smaka på Enköping och vi har redan bokat in nästa års event den 1:a september. Bara det ger ju signaler om hur mycket vi gillar det proffsiga arrangemanget. Botan var första gången och om allt blir som vi vill så återkommer vi där också nästa år. Du som inte besökt Smaka på Enköping – passa på och gör det nästa år!

Detta innebär att vi nu klarar att blicka längre fram än fem dagar och näst på tur står Aptitrundan i Sörmland så nu har vi fått till ett program för vad som kommer att hända här på Hornudden söndagen den 10.e september. Vi får besök av Barbro från Norrtorps honung och dessutom kommer Vallgarns gårdsmejeri med sina nya ostsorter. Utöver det kommer förhoppningsvis några av våra CSA-medlemmar att finnas på plats för berätta om hur vårt första år med andelsägare varit och några av våra volontärer finns på plats för att berätta hur det kan vara att åka jorden runt och jobba som workawayare. En örtquiz, wookade grönsaker, grillad tomat- och basilikakorv, kakor & bullar i caféet och hel del annat finns också att välja mellan. Passa på och kom – vi har bokat fint väder och om den bokningen inte går igenom så riggar vi tältet med plats för många.

Med tanke på planering så kan vi redan nu berätta att den 16:e september åker vi till Hälleforsnäs för att vara med på Bruksmarknaden. Som fd hälleforsnäsbo så känns det extra skoj att åka dit. Morfar Erik satt i portvakten och innan dess hittade man honom i Brukets trädgård. Tiderna ändras  och vi med dem …

Den 23-24 augusti bär det av till Stockholm och Nordiska museets äppeldagar. Vi har fått OK att, med tanke på den lilla äppelskörden, ta med mer än äpplen så vi fyller torgbussen och åker.

Sista marknaden vad vi vet nu är Äppelfesten i Strängnäs den 30:e september. Bondens egen Marknad tar sig till centrala Strängnäs och vi hänger med. Samtidigt kan du lämna din äpplen här på Hornudden och köpa äppelmust.

Sista dagen vi har öppet för säsongen i Ekocafé och Gårdsbutik är 15:e oktober, men sen kör vi igång med brunch den 22:a oktober och 5:e & 19:e november. Därefter är det dags för julbord mm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *