Sommarmiddagar 2017

I år genomförde vi sommarmiddagar tors-, fre- och lördag under juli och den respons som vi fått bidrar till att vi redan i år kan säga att vi kommer att köra samma koncept nästa sommar med början den 13:e juli och final den 29:e.

Utifrån vad vi kan skörda och köpa in kommer varmrätten att bestå av olika grönsaksrätter med röror/såser och sen kan man välja till fisk och/eller kött som vissa kvällar kommer att vara grillat/rökt. Vi låter oss styras av vädret, är det fint och man sitter ute så kommer grill och rök att användas. Är det regn och rusk så lagar vi i köket och serverar i vår restaurang med utsikt över Hornuddsviken.

En väldigt säsongsanpassad meny med det fräscht gröna i fokus, vilket gör att vi först samma dag vet vad som kommer att serveras på tallriken. Sommarkocken Peter sa 2016 att ”Vi kan inte lova vad vi kommer att servera men jag kan lova att det kommer att vara gott!” och det gäller för 2017 också!

sommarmiddaf-3

Menyidé:
Förrätt: Sallat från växthus och åker med vårt bröd och örtsmör KRAV
Varmrätt: Dagens grönsaksskörd tillagad på kockens vis med KRAV-kött/vilt kött eller MSC/KRAV fisk som tillval.
Dessert: Gårdens frukt & bär med olika tillbehör KRAV/EKO
Pris 2017: 495 kr  Barn 4- 8 år 125 kr och 9-12 år 250 kr

Dryckesmenyn
anpassas efter grönsaks- och tillbehörsvalet och det ges alltid alkoholfria alternativ såsom den lättöl som vi och Eskilstuna Ölkultur tagit fram tillsammans och våra olika äppelmust. Vi har även en alkoholfri dessertdryck.

Varmt välkommen till Hornuddens ekologiska restaurang!
– Gällande 2017 –  maila oss på kontakt@hornudden.net

sommarmiddaf-18