Sommarmiddagar 2017

Under sommaren 2017 fortsätter vi med att arrangera tors-, fre- och lördag under juli eftersom den respons som vi fick förra året visade på att det finns intresse av att äta ekolokal mat vid strandkanten.

Så här går det till:
Utifrån vad vi kan skörda och köpa in kommer varmrätten att bestå av olika grönsaksrätter med röror/såser och sen kan man välja till fisk och/eller kött som vissa kvällar kommer att vara grillat/rökt. Vi låter oss styras av vädret, är det fint och man sitter ute så kommer grill och rök att användas. Är det regn och rusk så lagar vi i köket och serverar i vår restaurang med utsikt över Hornuddsviken.

En väldigt säsongsanpassad meny med det fräscht gröna i fokus, vilket gör att vi först samma dag vet vad som kommer att serveras på tallriken.

Vi har bokat upp olika gästkockar för dessa helger, kockar som vi har en relation till, kockar som vi gillar och vet att de kommer att ge dig en suverän upplevelse. Första helgen kommer Gustav, andra är det Natasas tur och de två andra helgerna berättar vi inte än vilka det blir.

sommarmiddaf-3

Menyidé men som garanterat kommer att bli modifierad efter gästande kock:
Förrätt: Sallat från växthus och åker med vårt bröd och örtsmör KRAV
Varmrätt: Dagens grönsaksskörd tillagad på kockens vis med KRAV-kött/vilt kött eller MSC/KRAV fisk som tillval.
Dessert: Gårdens frukt & bär med olika tillbehör KRAV/EKO
Pris 2017: 495 kr  Barn 4- 8 år 125 kr och 9-12 år 250 kr

Dryckesmenyn
anpassas efter grönsaks- och tillbehörsvalet och det ges alltid alkoholfria alternativ såsom den lättöl som vi och Eskilstuna Ölkultur tagit fram tillsammans och våra olika äppelmust. Vi har även en alkoholfri dessertdryck.

Varmt välkommen till Hornuddens ekologiska restaurang!
Fråga gärna genom att maila oss på kontakt@hornudden.net

sommarmiddaf-18