Prova äppelmust & cider med Johan

Här kommer ett tips!
Du som är intresserad av dryck, och särskilt lokala drycker, har nu chansen att få prova på unika sådana. Föreningen Sörmlandsäpplen bjuder in till en workshop här på Hornudden den 11:e november. Föreningens medlemmar har länge efterfrågat en eller flera kurser och workshops om mustning, cidertillverkning och dessutom efterlyst en diskussion om kvalitetsbegreppet inom området äppeldryck och nu anordnar de denna workshop här på Hornudden för att diskutera två viktiga frågor:
1.Vad kännetecknar en bra äppelmust?
2.Hur smakar en svensk hantverkscider?
Under dagen utlovas provning av 10 olika äppelmuster och 10 olika cider under ledning av Johan som ju driver företaget Pomologik, Svensk Hantverksmust och även är involverad i Hornuddens verksamhet. I våras vann Johan guld i kategorin söt cider med Hornuddens Rimfrost vid SM i hantverkscider som hölls på Spritmuseet. Missa inte detta tillfälle att både prova, smaka och diskutera äppeldryck!

TID: Kl. 11-15 
Anmälan:
Senast onsdag 1 november till sormlandsapplen@gmail.com   
Kostnad: 600 kr per person för medlemmar, för icke medlemmar tillkommer medlemsavgift om 100 kr (som förstås gäller för 2018). I priset ingår alla drycker  samt lunch och avslutande fika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *