Nya tider på gång

Som jag skrev om för ett tag sedan så sker förändringar på Hornudden. Det gör det i och för sig kontinuerligt och vi kommer ”aldrig att bli klara” men sedan i augusti är det lite större och betydelsefullare ändringar som både sker och som planeras.

Vissa bitar rullar på som vanligt så som att vi serverar julbord och adventsbrunch men hemkunskapen har delats upp så vi hade två veckor nu i november och nästa två blir i januari/februari. Vår andelsträdgård som startades för ett år sen är bara i sin linda och vi ser stora utvecklingsmöjligheter på flera sätt.

Nytt är att vi satsar mer på utbildning inom hållbar mat och ekologisk odling och är öppnar upp även för att komma till din arbetsplats, din organisation för att hålla utbildningar nära dig. Kan ju faktiskt vara smartare att vi åker istället för att många ska ta sig till Hornudden – särskilt när det är mörkt och vintertid.

Det senaste är att vi har utrymt gårdsbutiken.

Till vad?
Jo, Johan har också sina egna företag, och du kan följa dessa bäst på Instagram – Pomologik  och Gastronomigruppen,  men vi driver vissa projekt ihop. Detta är ett av dem. Johan har köpt in en ”vinägermaskin” och vi har (hade) en gårdsbutik som är stängd under flera månader varje år. Efter Johans förfrågan och våra funderingar så åkte allt ut ur butiken och en del varor har vi ställt upp i entrén till restaurangen så att du som kommer och äter julmat fortfarande kan handla bästa julklapparna.

Vem som ska göra jobbet med vinägerproduktionen har vi inte gjort upp än så vissa förhandlingar kvarstår. Blir det vi så får vi lära oss mer och nytt och det är skoj!

Vilken sorts vinäger?
Äppelcider förstås, men även tomat och röda vinbär är på gång. Produktutveckling är Johan en fena på och vi är gärna en del av den. Håll koll för vad jag hört så är maskinen en ”tidsmaskin” …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *