Ny säsong, ny organisation och förnyad verksamhet

I dag var sista dagen för 2017 som vi hade Ekocafé och gårdsbutik öppna. En härlig helg att avsluta med. Ett strålande och varmt oktoberväder. Solen sken, just ingen vind och varmt!! Många glada gäster såväl vid sopptallriken som i ”fikaväxthusen”. En hel del som passade på att svänga in till Hornudden på väg från eller till Strängnäs marknad, men även de som hoppade över marknaden och gjorde en utflykt till oss på Hornudden.

Nu går vi in i ”Restaurangläge” och startar med att redan nästa vecka ha Skördebrunch på söndagen den 22:a. Det är länge sedan vi hade brunch så det känns extra skoj att både planera och laga maten till den. I november däremot kör vi soppbuffé två söndagar (5:e och 19:e) och sen drar vi igång adventsbrunch och julbord i december.

Under hösten har en hel del förändringar skett. Vi är nu inte lika många som jobbar på Hornudden året runt och vi gör förändringar i verksamheten på flera sätt. Större fokus på odlingen under våren och troligen en senare start med café och gårdsbutik. Vill du vara en i gänget under säsongen 2018 – hör av dig i början av 2018 så att vi får träffas och ”se varandra i ögonen”.

Snart ska vi ha möte med våra andelsägare/CSA.are för att utvärdera och prata om vår gemensamma framtid och hur vi kan bli fler. Ganska ofta får vi frågan om du som bor i Stockholm kan vara en del av vårt CSA och vi jobbar på att det ska vara möjligt. Det centrala är antalet och att vi har en utlämningsplats som fungerar. Hör av dig om du har förslag och funderingar kring detta. kontakt@hornudden.net 

Vi utökar även vår utbildningsdel och erbjuder nu kurser både inom ekologisk odling och hemkunskap. Korta kurser, men med tanken att vi ska kunna köra fortsättningskurser som anpassas efter gruppens önskningar och behov. Att mötas och dela kunskap, kompetens och erfarenhet är så skoj – oavsett ålder. Åttondeklassare, volontärer, kunder och gäster – de flesta vi möter vill lära sig och är glada av att få ta del av det vi lärt oss av våra misstag;)
  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *