Nominerade till Årets Hållbara café 2018

Under tisdagen började White Guide café släppa nomineringarna och först ut var Årets Hållbara café 2018. För fjärde gången är vi en av de nominerade. Tjoho! Otroligt kul! En ära att få vara ett av de mest hållbara företagen inom cafébranschen. Men ärligt talat inte förvånande, för om vi som Årets Hållbara café 2017, inte hade vara nominerade i år hade vi blivit oroliga. Mer ekologiskt hållbara är svårt att vara.

Däremot så är vi rejält tveksamma till att vi får gå fram på scenen i år också eftersom reglerna ändrats rejält. I år vill KRAV lyfta fram de som är nya i sin certifiering och man får extra poäng som ökar möjligheterna till att bli Årets Hållbara café när man är nycertifierad eller ökar på sina KRAV-procent. För oss som redan är på högsta nivån finns bara möjligheten att skippa KRAV-certifieringen ett år och sen bli rookie för att få extra poäng. Hmm ska fundera på det;)

Detta är vi som är nominerade till Årets Hållbara café 2018
ANNAS HEMBAGERI, Mariefred
GUNNEBO KAFFEHUS OCH KROG, Mölndal
HORNUDDENS EKOCAFÉ, Strängnäs
STRANDNÄRA EKOCAFÉ, Mörbylånga
TANT ANCI & FRÖKEN SARA, Sundsvall

Extra skoj att Annas Hembageri nu tagit klivet in och KRAV-certifierat sin verksamhet. De har ju redan från början använt mycket ekologiska råvaror så det känns naturligt att de nu är med i KRAV-gänget – vi har väntat och väntat … Skulle förvåna mig mycket om inte de blir utvalda till Årets Hållbara 2018 av White Guide, de har ju sedan tidigare blivit Årets bästa café och Årets Fikaställe så vi vet ju att White Guide-gänget (precis som vi) gillar dem och det de gör.

Alltså vi måste göra något av detta: Annas i Mariefred, Printz i Stallarholmen och vi utanför Strängnäs – alla ekologiska caféer!! Den hållbara cafékommunen!! Troligen inte i år för det är redan mycket annat inplanerat men sen!

Passade på att välja bilden från förra årets prisutdelning – en otrolig dag som vi aldrig kommer att glömma. Innan vi åkte dit så sa vi att om vi blir Årets hållbara café för andra gången då ÄR vi det hållbara caféet och det har vi levt med i ett år och tänker göra det fram till prisutdelningen den 14 maj på Stora Teatern, Göteborg.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *