Natasa på Hornudden

Idag kom hon! Efter att under flera år haft relationen leverantör och kund så blev vi kollegor i köket. ”Det är första gången jag jobbar i köket med bara kvinnor” berättade Natasa. Coolt tyckte vi som oftast är bara ”fruntimmer” i olika åldrar i köket och jag frågade förstås om det var någon skillnad mot när hon jobbar i kök med mest män. ”Det är skillnad – stor skillnad” fick jag till svar.

Hennes matlagningsstil är klassiskt och det kan du se på bilderna. När jag frågar varför hon valde att bli kock så svarar hon ungefär ”Det var inget val – det var pappa som bestämde att jag skulle gå restaurangskolan”. Sen tar hon tillbaka det, men förtydligar med att alla i familjen gillar att laga mat. Natasas pappa ville alltså ha en riktig kock i familjen;)
 
Precis som Gustav så delar hon hela tiden med sig av sin kunskap. Första timmarna jobbade hon på tyst, men sen kom det: ”Varför gör ni så där? Gör så här istället!”. Berättar, förklarar och ger goda råd. Vi suger åt oss och har redan testat två av de nya förslagen på arbetssätt.

På frågan om vilken rätt som hon skulle vilja bli super bra på att laga så får jag till svar att hon skulle vilja bli bäst på choklad och socker – att blåsa skulpturer av choklad och socker. En helt ny inriktning alltså än att laga mat.

Nu är det torsdagskväll och första gästspelets middag är avklarad. Det är så kul att vi har två kvällar till framför oss – se till att ta chansen du också att både få sitta vid strandkanten på Hornudden och att få äta Natasas Hornuddsmeny. På lördag kommer dessutom Paper Jam från Eskilstuna och spelar sin återvunna musik;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *